Tent plaatsing bij het nachtvissen

Bij het nachtvissen wordt vaak gebruik gemaakt van een tent. In mindere mate wordt ook een shelter gebruikt (open tent zonder deur) of door de echte die-hards wordt onder de blote hemel geslapen. Wanneer gebruik wordt gemaakt van een shelter of tent, zijn er enkele handige tips waar je rekening kunt houden, die het vissen net iets prettiger maken. In deze blog geven we hier verdere informatie over.

 

Ruimte om te vissen

Een belangrijke voorwaarde is dat er naast de tent en karperhengels voldoende ruimte is om een vis te kunnen drillen en veilig te landen. Zeker wanneer je vlak bij obstakels vist is het soms noodzakelijk om de karper af te blokken en naar achteren te kunnen lopen. Veel molens zouden beschadigen als je hierbij aan de slinger zou draaien onder volledige spanning van de vislijn. Wanneer je de ruimte niet hebt om naar achteren te kunnen lopen kan je de vis verliezen in het obstakel, met schade aan de vis. Dit moet uiteraard altijd voorkomen worden. Ook is een enkele vierkante meter nodig om een vis veilig te behandelen als deze op de kant is, maar ook om te kunnen koken of een stoel te plaatsen. Zo kan je het water goed in de gaten houden om karpers aan de oppervlakte te spotten.

 

Windrichting

Wind kan ontzettend belangrijk zijn voor de vangsten. Een veel wateren volgen de vissen de wind, omdat ook veel voer met de wind wordt meegedreven in de vorm van insecten. Hierdoor is het verstandig om op deze windkant te vissen, maar hoe dit je dit met de plaatsing van je tent? Met een klein beetje wind kan het verstandig zijn om de voorkant van tent in de wind te zetten. Hiermee voorkom je dat muggen bij de ingang van de tent schuilen voor de wind en zo makkelijk in je tent terecht komen. Bij veel wind, wil je liever dat de voorkant van de tent haaks op de wind staat. Zo kan je een deel van het water vaak nog zien en voorkom je ook dan dat muggen makkelijk je tent binnenkomen. 

 

https://www.sportvisgigant.nl/

About the Author