Ik stop nu
Computers / Internet / Searching

Werk als copywriter

In een bedrijf, zijn er verschillende soorten banen. Zo heb je de banen die voor de handliggend zijn, zoals de functie van manager, bedrijfsleider en accountant. Er zijn echter ook talloze banen die veel mensen eigenlijk helemaal niet kennen. Dit zijn de banen die vaak niet in de spotlight staan, maar wel nodig zijn om het bedrijf goed te laten functioneren. Grappig eigenlijk, dat er banen zijn die in de schaduw worden gedreven door de functies van managers. Maar als je goed gaat zoeken op het internet, vind je baantjes waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Één van die banen waar mensen niet vaak over nadenken is copywriter.

Natuurlijk zijn er toch wel best veel freelancer copywriters die ook goed kunnen rondkomen. Deze mensen worden ingehuurd door een bedrijf om een mooi tekstje te schrijven, en dan dit weer naar ze op te sturen. Dit tekstje wordt beoordeeld, en als het goed genoeg is, gepubliceerd. Hier krijgt de copywriter weer een zakcentje voor en wordt zijn naam nooit meer genoemd. Freelancer copywriters zijn bekend, maar er zijn ook bedrijven die copywriters echt vast in huren om voor hen werk in te leveren. Het salaris is vaak per uur, waardoor het werk erg flexibel en je zelf je eigen uren kan inplannen.

Vaak huren deze bedrijven mensen in om teksten te schrijven waardoor andere bedrijven hoger aan de zoeklijst van Google komen te staan. Dit is een wel bekende truc die legaal is, en daarom ook veelal wordt gebruikt onder de marketingbedrijven. Zo’n copywriter krijgt vaak twee zoekwoorden, bijvoorbeeld ‘oplaas jacuzzi’ en ‘bubbelbad oplaasbaar’en moet daar zelf een tekstje van maken. Als dit gedaan is, moet dit op een speciale website worden geplaatst, waar het verder wordt verwerkt en gebruikt om te laten zien aan de andere bedrijven die ze inhuren.

https://www.opblaasbare-bubbelbaden.nl/