Ik stop nu
Computers / Internet / Searching

Verkoop je woning snel en goedkoop

Een huis verkopen vergt veel kennis, maar vooral geduld. Door samen te werken ben je afhankelijk van een ander, waardoor de verkoop zal vertragen. Bij de aankoop van een nieuwe woning wil je zo snel als mogelijk de verkoop van de oude woning achter de rug hebben.

De verkoop loopt niet altijd vlekkeloos. Om de verkoop geleidelijk te laten verlopen, wordt er vaak een makelaar ingehuurd voor extra hulp. Helaas zit er een behoorlijk prijskaartje aan de hulp, vervelend! Koen en Marlous leken de ideale oplossing te hebben.

Wat doet een makelaar?

Vrijwel iedere makelaar kan optreden als verkoop- en aankoopmakelaar. Echter mag de makelaar niet zowel de aan- als verkoopmakelaar zijn voor dezelfde woning. Deze regel is opgesteld, omdat kopers en verkopers uiteenlopende belangen hebben.

Een aankoopmakelaar helpt iemand bij de aankoop van een woning. Zo heeft de makelaar de koper meer informatie over het verloop van de aankoop en helpt de koper tot inzichten komen, denk hierbij aan een nieuwbouwwoning.

Een verkoopmakelaar weet exact de momentele marktsituatie en kan de verkoper informeren over de beste keuzes.

Wat doen Koen en Marlous?

Koen en Marlous vonden de makelaarskosten onnodig en bedachten een alternatief. Als verkoper kun je contact opnemen met het koppel, waarbij een kennismakingsgesprek zal plaatsvinden. Na de kennismaking zal er een afspraak volgen waarbij de partners de betreffende woning zullen bekijken en de waarde van de woning zullen bepalen. Uiteindelijk zal er een passend bod uitgebracht worden. Zodra de verkoper akkoord gaat met het bod, kan de verkoper het huis direct verkopen aan Koen en Marlous en kan de verkoper zorgeloos zijn of haar nieuwe woning in.

Voordelen van verkoop zonder makelaar

  • Flexibiliteit

Door te verkopen zonder makelaar kun je de afspraken laten plaatsvinden wanneer het jou uitkomt. Hierbij zul je niet verhindert worden door anderen en kan de verkoop snel plaatsvinden.

  • Geen makelaarskosten

Zodra er een makelaar zal worden ingeschakeld, zal er een hoge vergoeding tegenover staan voor zijn of haar werkzaamheden. De vergoeding, ook wel courtage genoemd, kan verschillen per makelaar, maar vallen in het algemeen erg hoog uit.

http://zelfwoonhuisverkopen.nl