Ik stop nu
Computers / Internet / Searching

De nadelen van kalkverf

Kalkverf is een hele mooie verf die er voor zorgt dat je muur een mooie ruwe uitstraling krijgt. Het past goed bij een industriële inrichting, omdat het hier ook de bedoeling van is dat je inrichting een stoere uitstraling heeft. Als je er aan zit te denken om kalkverf te nemen voor je muren, is het natuurlijk handig om de voor en nadelen te weten. De voordelen zijn simpel: het verven vereist geen precisie en door zijn ademende werking is kalkverf ook nog eens schimmelwerend. Super handig als je in een vochtige omgeving woont. Natuurlijk zijn er ook nadelen. De nadelen staan hier op een rijtje.

 

Het eerste nadeel is dat het heel moeilijk is om over kalkverf heen te verven met andere verf. Het is niet onmogelijk, maar vereist veel meer verf dan je zou denken. Dus als je iemand bent die vaak nieuwe kleuren of verf wilt uit proberen, dan is kalkverf misschien niet de beste oplossing. 

 

Het tweede nadeel is dat foutjes niet kunnen worden hersteld. Om fouten weg te halen moet de hele muur opnieuw worden geverfd, omdat het anders heel erg opvalt. Dit kan erg vervelend zijn.

 

Het laatste nadeel is dat omdat het ademt, het vuil aantrekt. Vooral voor kalkverf buiten is dit een vrij groot probleem. Stofdeeltjes en houtdeeltjes worden vaak aangetrokken, en soms zorgt dit voor een vieze uitstraling, wat erg jammer kan zijn vannde moeite.

 

Voor sommigen kunnen deze nadelen geen probleem zijn, maar het is toch wel handig om te weten of je die drie dingen wilt opofferen. Kalkverf is tenslotte een hele mooie verf die weer eens wat anders is dan de standaard witte muurverf.

http://moosefarg.nl