Ik stop nu
Computers / Internet / Searching

Sectoren waarin gewelddadig gedrag het meest voorkomt

Sectoren waarin gewelddadig gedrag het meest voorkomt

Dat grensoverschrijdend gedrag in de zorg heel vaak voorkomt, weet vrijwel iedereen. Het gebeurt regelmatig dat ouderen met bijvoorbeeld dementie zich gewelddadig gedragen tegen hun verzorgers. Naast de zorg, komt dat soort gedrag in meer sectoren en beroepen voor.

Basisschool

Op de basisschool zitten  leerlingen tussen de 4 en 13 jaar oud. Vaak weten kinderen op die leeftijd nog niet hoe zij zich horen te gedragen op momenten dat zij ergens niet mee eens zijn of zich niet comfortabel voelen. Dat uit zich in geweldsuitbarstingen waar zowel klasgenoten als meesters en juffen van schrikken.

 

Jeugdzorg

Ook in jeugdzorginstellingen komt gewelddadig gedrag veel voor.  Vooral bij kinderen die niet begrijpen waarom zij opgenomen zijn. Ook hier uit het zich vaak in gewelddadig gedrag. Zo misten veel kinderen er met deuren en maken zij bewust spullen van zichzelf en anderen kapot.

 

Gevangenis

En tot slot komt gewelddadig gedrag ook veel voor in gevangenissen. Daar zitten meerdere criminelen samen in een relatief kleine ruimte. De kans is daardoor groot dat meerdere gevangen aan elkaar irriteren waardoor er ruzie en geweld ontstaan. 

Gewelddadig gedrag komt in veel beroepen voor. In de zorg krijgen zorgverleners vaak te maken met ouderen die grensoverschrijdend gedrag vertonen. Ook op de basisschool gedragen leerlingen zich niet altijd even netjes tegenover hun juffen en meesters Naast de basisschool heb je ook in jeugdzorginstellingen kinderen die het moeilijk vinden om zich te gedragen. Dat is vooral het geval bij kinderen die niet weten waarom zij in een bepaalde instelling moeten verblijven. En tot slot komt gewelddadig gedrag ook veel voor in gevangenissen. Mocht je aan het werk gaan in één van de genoemde sectoren, dan is het belangrijk om te weten hoe je omgaat met dat soort gedrag. Daarom is een agressie cursus vooraf erg belangrijk.

https://www.zelfsterk.nl/