Ik stop nu
Computers / Internet / Searching

Tentamentraining – Werken bij Scriptium

Centrum voor educatieve ondersteuning Scriptium houdt zich dagelijks bezig met het helpen en begeleiden van leerlingen, middelbare scholieren en studenten. Deze hulp neemt vele vormen waaronder scriptiebegeleiding, tekstcorrectie, studiebegeleiding en tentamentraining. Ben jij didactisch ingesteld, zeer vakkundig in jouw vakgebied en werk je graag met studenten en jongvolwassenen? Sluit je dan aan bij Scriptium als tentamentrainer.

 

Tentamentraining van Scriptium

Naast scriptiebegeleiding en het geven van bijles houdt Scriptium zich bezig met het verzorgen van persoonlijke tentamentraining voor studenten die vastlopen bij een specifiek tentamen. De student benadert Scriptium met een hulpvraag en Scriptium gaat vervolgens voor ze op zoek naar een tentamentrainer met de juiste achtergrond, vaardigheden en expertise. De trainingen worden één-op-één gegeven via een online route zoals Skype of Teams. Een sessie bestaat gemiddeld zes uur verdeeld in delen van 3 uur. De student wordt op een intensieve manier klaargestoomd voor tentamens door de tentamenstof te herhalen en te behandelen, door te oefenen met oefenvragen en door gerichte vragen te stellen.

 

Werkwijze

Het begint dus allemaal met de hulpvraag van de student. Nadat de student contact opneemt met Scriptium, wordt in kaart gebracht welke vorm van educatieve ondersteuning het beste past. Dit kan dus tentamentraining zijn, maar ook studiebegeleiding of statistiekbegeleiding. Op basis van het contact met de student wordt een projectvoorstel geformuleerd. Met dat voorstel benadert Scriptium vervolgens alle freelancers met de juiste achtergrond en expertise. Het is dan aan de freelancers om te bepalen of ze zichzelf geschikt achten voor het project of niet. Na het accepteren van een project vindt een telefonisch kennismakingsgesprek met de student plaats.

 

Profiel van een tentamentrainer

Een tentamentrainer van Scriptium is sociaal en didactisch ingesteld. Een één-op-ééntraining vraagt een hoge mate van flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Het gaat vaak niet enkel om het overdragen van informatie. Vaak gaat dit gepaard met motivering en stimulering van de student. Zij maken zich immers zorgen om het naderende tentamen of wellicht al de herkansing daarvan. Natuurlijk is diepgaande, actuele kennis van het vakgebied ook vereist. Het is een plus als je beschikt over lesmateriaal, maar zo niet, zal Scriptium dit leveren.

 

Andere vormen van onderwijshulp

Naast tentamentraining, kun je bij Scriptium ook aan de slag als scriptiebegeleider, statistiekexpert voor spss hulp, bijlesdocent voor primair en voortgezet onderwijs, studiebegeleider voor hoger onderwijs en tekstcorrector voor scripties, essays, verslagen, proefschriften en andere teksten die worden ingestuurd door studenten die op zoek zijn naar taalcorrecties en didactische feedback op de inhoud van hun teksten.

 

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd in een positie als tentamentrainer bij Scriptium? Meld je dan direct aan als freelancer. Je kunt simpelweg een mail sturen naar info@scriptium.nl met daarin je persoonsgegevens, CV en een motivatie en Scriptium zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om de verdere gang van zaken te bespreken. Het is ook mogelijk om eerst meer informatie in te winnen over Scriptium, de functie van tentamentrainer of de andere functies die beschikbaar zijn via de webpagina over werken bij Scriptium.

https://www.scriptium.nl/tentamentraining