Ik stop nu
Computers / Internet / Searching

Wat kan je met een 3D-printer?

Een 3D-printer is een revolutionaire uitvinding van de afgelopen jaren. De techniek bestaat al sinds de jaren 90, maar in de afgelopen jaren heeft de 3D-printer een enorme opmars gemaakt. De 3D-printer is tegenwoordig bij steeds meer mensen in huis te vinden. Maar wat kun je allemaal met een 3D-printer? Veel mensen zijn zich niet bewust wat de 3D-printer allemaal kan. Een printer kan bijvoorbeeld printen op plastic sheets en er wordt zelfs geëxperimenteerd met het printen van voedsel.

Wat is een 3D-printer precies?

Een 3D-printer kan 3D objecten printen. De printer print hele kleine laagjes van een micrometers op elkaar. De technieken werden al bedacht in 1984, maar pas tientallen jaren later kwam de printer op de markt voor de rest van de bevolking. Het printen van een 3D object moet gedaan worden door middel van speciale software zoals CAD-software. In deze software worden er objecten ontworpen die geprint kunnen worden met de 3D printer. Een 3D-printer kan vloeibaar materiaal verharden en materiaal versmelten. De laatste methode wordt voornamelijk gebruikt bij 3D-printers die te vinden zijn in huis. Om te kunnen printen op metaal zou je naar een bedrijf moeten gaan die een dure 3D-printer in zijn bezit heeft.

Wat kan een 3D-printer printen?

Een 3D-printer heeft oneindig veel mogelijkheden als het op printen aankomt. Zo kan de printer allerlei materialen gebruiken om te printen zoals: glas, zand, hout en metaal. De afgelopen jaren wordt er veel geëxperimenteerd met in de medische wereld, maar ook met voedsel. Zo wordt er in de medische wereld 3D organen geprint die kunnen helpen om bijvoorbeeld de luchtwegen weer op gang te krijgen. Ook in de voedselindustrie is men druk bezig. Zo heeft men op een expositie in Zuid-Afrika een chocoladebar met een 3D-printer geprint. De chocola was eetbaar en gemaakt van cacao. Veel andere bedrijven houden zich dagelijks bezig om voedsel te printen via een 3D-printer

https://coding.koenig-bauer.com/nl/