Ik stop nu
Computers / Internet / Searching

Parkeren bij Schiphol duur?

Het is een veelgehoorde klacht. Je auto op Schiphol parkeren kan aardig in de papieren lopen. Tot een aantal jaar geleden was er weinig te kiezen maar inmiddels zijn er in de directe omgeving van het Amsterdamse vliegveld veel mogelijkheden om je auto te (laten) parkeren. Wie zich vooraf even oriënteert, kan aanzienlijk besparen op de kosten. Parkeren Schiphol kan goedkoop. Reis je zakelijk, dan zijn er speciale aanbiedingen. Ook voor vroege boekers zijn er extra voordelige tarieven.

Laagste tarief zo geregeld

Het loont de moeite om een vergelijkssite te bezoeken. Het kost slechts een paar minuten van je tijd en je bent verzekerd van de voordeligste parkeerplaats. Je kunt zelfs gebruik maken van smartphone-apps om een parkeerplaats te boeken. Veel gemak en weinig moeite. 

Ruime keuze in voordelige alternatieven

In de nabijheid van de luchthaven zijn tientallen parkeeraanbieders te vinden die tegen een concurrerend tarief stallingsplaatsen aanbieden voor kortere en langere duur. Deze bevinden zich gemiddeld op niet langer dan 15 minuten rijden van het vliegveld. Het kan ook lonen om de aanbiedingen van hotels eens na te lopen. Er zijn vaak aanbiedingen waarbij je overnacht, je auto mag parkeren op een bewaakt terrein en gebruik mag maken van de shuttledienst. Controleer wel vooraf even of de shuttle rijdt op de tijd van jouw vlucht. Bij terugkomst bel je na de landing het hotel en de shuttlebus haalt je weer op. Plak er eventueel nog een nachtje hotel aan vast om echt ontspannen de reis te eindigen.