Parken in Barcelona

Barcelona is een grote stad in Spanje dat jaarlijks duizenden toeristen trekt. Veel van deze toeristen zijn er al eens geweest, maar hebben lang niet alles kunnen zien waardoor ze snel weer een last minute naar Spanje boekten en dit zegt eigenlijk heel veel over de stad. Barcelona is immers een grote stad die je niet in twee of drie weken helemaal hebt gezien. De stad is enorm groot en kent naast grote winkelstraten en horeca gelegenheden ook ontelbare unieke woningen, monumenten, kathedralen en andere bezienswaardigheden. Ook zijn er veel evenementen waar de buitenlandse toerist gemakkelijk en plezierig kennis kan maken met de Spaanse cultuur.

Wat ook zeker de moeite waard is om te bekijken zijn de parken in Barcelona. Barcelona kent een aantal grote parken waar je heerlijk kan genieten van de natuur in de stad, gezellig kan picknicken of kan socializen. De parken worden vaak niet genoemd als reden voor een reis naar Spanje, maar ze zijn het zeker waard om genoemd te worden.

Eén van de populairste parken in Barcelona is het park Güell. Het is oorspronkelijk ontworpen door Antoni Gaudi en is geïnspireerd door de Engelse tuinen. Toch is het geen Engelse tuin, want Güell had zo zijn eigen manier van ontwerpen en dat is ook in dit park goed terug te zien. Het park kent naast natuur ook een aantal trappen waar draken in verwerkt zitten, monumentale gebouwen en mozaïeken. Nadeel van dit park is wel dat je moet betalen om de meest interessante delen te zien.

Het tweede park dat je gezien moet hebben is het oudste park van Barcelona en heet Parc del Laberint d’Horta. Zoals de naam al doet vermoeden is er in dit park onder meer een labyrint te vinden, maar ook tuinen, standbeelden en fonteinen. Er is simpelweg zoveel te zien dat je direct bij terugkomst weer een last minute Spanje zult boeken!

http://lastminutespanje.nl/

About the Author