Ik stop nu
Computers / Internet / Searching

Hoe bepaal je of een baan bij je past

Je bent net afgestudeerd en je wilt graag aan de slag bij een bedrijf. Het kan best lastig zijn om een bedrijf te vinden die bij je past. Ga je werken in de profit sector of een werken bij gemeente meer voor jou? Het is belangrijk om een goeie match te hebben tussen persoonlijkheid en werk. Om daar achter te komen kan je allerlei testen doen die suggereren in welke sector jij past. In deze blog gaan wij je een aantal tips geven waar jij op moet letten of de baan wel daadwerkelijk bij jou past.

Wanneer past een baan bij je?

Een baan moet goed aansluiten bij je persoonlijkheid en competenties. Zo ga jij met meer plezier naar het werk en kan je een goeie carrière maken. Ga dus niet af op een aanbod wat je in eerste instantie al niet aanspreekt. Ervaring leert dat zulke banen maar van korte duur zijn omdat je het daar niet naar je zin hebt. Voor veel mensen is het hun droom om hun hobby te veranderen in hun werk. Dit is zeker mogelijk maar je hoeft niet perse betaalt te krijgen voor je hobby. Je kan ook in de sector werken die verbonden is met je hobby. Als jij bijvoorbeeld heel erg sportief bent en je hebt een marketing opleiding gedaan, dan zal je goed kunnen passen bij een bedrijf zoals Nike of Adidas.

Wat wil ik ?

Als jij goed je eigen persoonlijkheid begrijpt en precies weet wat je wensen zijn, dan is het tijd om opzoek te gaan wat jij echt wilt in een bedrijf en welke werkzaamheden jou leuk lijken. Ben je bijvoorbeeld creatief en zie je zelf leuke reclame campagnes bedenken? Of ben je sociaal sterk aangelegd en zie je zelf meer als een accountmanager die relaties onderhoudt? Om hier een goed beeld van te schetsen kan je de beroepskeuzetest doen.

Vacatures

Dankzij het internet is het heel erg gemakkelijk om bedrijven te bereiken. Zo zijn er honderden vacature sites met vacatures zoals: vacature schuldhulpverlener of vacatures bij de gemeenten. De ideale baan vinden is nu een stuk gemakkelijker dankzij het internet.

https://professionalpartners.nl/