Ik stop nu
Energie

Een veilig gevoel door de SCIOS-inspectie

Wat betekent een SCIOS-inspectie?

SCIOS is een afkorting en staat voor Stichting Certificering Onderhoud en Inspectie van Stookinstallaties. Dit houdt in dat deze stichting geregeld controles uitvoert omtrent stookinstallaties. Deze inspecties zijn gericht op verschillende aspecten, waarvan veiligheid een van de grootste is. Door een SCIOS-inspectie te laten uitvoeren weet jij dus zeker dat je een veilige stookinstallatie gebruikt. Een aggregaat heeft dikwijls een verbrandingsmotor die op diesel draait, waardoor ook een aggregaat als stookinstallatie wordt gezien. Garandeer veiligheid door je eigen generator te laten controleren.

Het belang van een SCIOS-inspectie

Een noodstroomaggregaat is een onwijs belangrijk apparaat. Ze worden namelijk ingezet op punten waar geen originele stroomtoevoer beschikbaar is. Dit kan bijvoorbeeld zijn op evenementen op grasvelden, of langs de snelweg om de matrixborden te doen laten werken. Maar ook in noodsituaties wordt een noodstroomaggregaat veelvuldig gebruikt, vandaar ook de naam. In dit geval zal een ziekenhuis, een verplegingscentrum of de bouwsector een beroep doen op dit apparaat wanneer hun originele stroomnetwerk uitvalt. Waar het in andere situaties hoogst onhandig is dat de stroom uitvalt, kan het in het ziekenhuizen en verpleeghuizen leiden tot levensgevaarlijke situaties wanneer je iemand niet de benodigde zorg kunt bieden. Doet zo’n moment zich aan dan moet je te allen tijde kunnen vertrouwen op het aggregaat. Met een SCIOS inspectie weet je dat het goed functioneert en hoeven jij en je medewerkers niet in de stress te zitten als het er een keer echt op aan komt.

Hoe zit een SCIOS-inspectie in elkaar?

Tijdens de inspectie van de SCIOS wordt er gekeken naar wetgevingen en richtlijnen waaraan jouw stookinstallatie moet voldoen. Dit zijn de zogeheten scopes. Zo kijkt de stichting naar het wel of niet goed functioneren van de verbrandingsmotor en de gasturbines, wordt er bij meer dan 500 draaiuren per jaar ook een emissiemeting gedaan en controleert men (mocht je installatie hierover beschikken) de brandstoftoevoerleiding.

Laat een expert naar jouw aggregaat kijken

Wanneer je een aggregaat in bezit hebt moet je er uiteraard zeker van zijn dat deze naar behoren functioneert. Het scheelt enorm veel stress als jij zwart op wit hebt gekregen je het NSA veilig is en dat je er op elk nodige moment een beroep op kunt doen. Een specialist helpt je om dit voor elkaar te krijgen. Zo kun jij met behulp van een SCIOS-inspectie zorgen voor een ontspannen werksfeer.

https://www.bredenoord.com/nl/service/scios/