Ik stop nu
Auto's en Motoren

4 trends binnen de autobranche volgens de autodealer uit Etten-Leur

MV Motive staat in Etten-Leur en omgeving niet alleen bekend als een betrouwbare autodealer maar ze gaan ook regelmatig op zoek naar belangrijke trends die van belang zijn voor de ontwikkeling van de autobranche in de nabije toekomst. Want die bepalen weer in hoge mate waar jij je voordeel mee kunt doen wanneer je op zoek bent naar een zuinige gezinsauto of een tweedehands bedrijfswagen. Ontdek de 5 belangrijkste trends die volgens autodealer MV Motive uit Etten-Leur het beeld op de weg gaan bepalen.

1.      De stroom aan elektrische auto’s neemt alsmaar toe

De ontwikkeling van elektrische auto’s is eigenlijk nog maar net begonnen. De verwachting is dan ook dat je als je in de toekomst op zoek bent naar een zuinige gezinsauto, bij een elektrische variant uitkomt. Het aantal oplaadpunten neemt flink toe en steeds meer fabrikanten brengen betaalbare middenklassers op de markt.

2.      Carpoolen wordt weer hot

Na jarenlang in de vergetelheid te zijn geraakt is samen reizen weer helemaal terug. De oplopende files zijn hier een directe aanleiding voor. Om het in een nieuw jasje te steken wordt het tegenwoordig car sharing genoemd.

3.      Auto’s worden sneller vervangen

Als specialist in jonge occasions merkt autodealer MV Motive uit Etten-Leur dat auto’s sneller van eigenaar wisselen dan een aantal jaar geleden. Dat is op zich geen verkeerde ontwikkeling aangezien autodealers in Nederland al jaren moeite hebben om aan goede auto’s te komen. Een jonge occasion als zuinige gezinsauto is bovendien een goede zet omdat je dan veel minder betaalt voor de aanschaf van de auto terwijl deze technisch en wat opties betreft net zo goed is als een nieuwe auto.

4.      De toekomstmuziek van autonome auto’s

Het is nog niet zo ver en het zal ook nog wel even duren maar feit is wel dat steeds meer autofabrikanten bezig zijn met software voor auto’s zodat deze zelfstandig kunnen rijden. Er zijn nu al verschillende ontwikkelingen die dicht tegen een autonoom rijden aanzitten, zoals adaptive cruise control en automatische remmen. Er wordt veel in de ontwikkeling van autonoom rijden geïnvesteerd en het is kwestie van tijd totdat autonoom rijden geen toekomstmuziek meer is maar realiteit.

Nog een laatste tip, schakel een automakelaar in

Waarschijnlijk ben je de komende paar jaar nog het meest voordelig uit met een zuinige benzine of diesel als gezinsauto. Maar dat zou wel zomaar eens je laatste kunnen zijn. De automotive branche is in een rap tempo aan het veranderen. Het is dan ook aan te raden om en automakelaar in de arm te nemen die je de beste en meest voordelige auto kan aanbevelen waar je de komende jaren nog mee kunt overbruggen.