Ik stop nu
Computers / Internet / Searching

Een wereld binnen handbereik

We kunnen het ons haast niet meer voorstellen: nog geen vijftig jaar geleden leek de rest van de wereld heel ver weg: we wisten wat er bij ons in de stad of in het dorp gebeurde, of wat er op de nationale televisie was verteld, maar het was praktisch onmogelijk om op de hoogte te zijn van alle happenings in de wereld zoals we dat nu zijn.

Tegenwoordig zijn we allemaal verbonden via het internet: we begonnen aan het prille begin van de internet revolutie met het opzoeken van relevante informatie op relevante websites, en langzaamaan breidde dit zich uit. Zo begonnen sociale media aan hun opmars, waardoor het opeens mogelijk was om mensen van over de hele wereld met elkaar in contact te brengen op een persoonlijke manier: we konden elkaars foto’s zien en we konden elkaars doen en laten bekijken. Het werd als het ware mogelijk om een kijkje in het leven te nemen van iemand die misschien wel letterlijk aan de andere kant van de wereld zat.

Ondertussen is het internet al weer een paar stappen verder, waardoor zelfs de traditionele media langzaamaan worden ingehaald door het internet, of zich aanpassen waardoor ze er goed mee samengaan. Denk bijvoorbeeld aan TV’s die met het internet zijn verbonden om te genieten van interactieve televisie, of van radiostations die niet meer alleen via de ether te beluisteren zijn maar ook steeds meer gebruik maken van het internet door online internetstreams aan te bieden. Deze nieuwe manieren maakten het mogelijk om naar een televisieprogramma of station van een heel ander land te kijken, zonder dat je een speciaal abonnement nodig had. Ook werd het mogelijk om naar de Franse radio te luisteren, of radio nederland in het buitenland te kunnen streamen. Wat zal de volgende stap zijn, die de wereld nóg dichter binnen handbereik maakt?

http://www.radioguide.fm/