Ik stop nu
Computers / Internet / Searching

Beleggen

Je kan tegenwoordig overal in beleggen, beleggen in goud, een groene belegging, het is allemaal mogelijk. Beleggen in goud is iets wat veel mensen doen, omdat zij hierbij de meeste zekerheid hebben, maar groen beleggen wordt ook steeds populairder. Het beleggen in goud is voor mensen zo aantrekkelijk, omdat goud de waarde behoudt en altijd toegankelijk is. Als het slecht gaat met de economie, dan kan de waarde van goud gaan stijgen. Groen beleggen is tegenwoordig ook erg populair bij de mensen, Het is namelijk zo dat er steeds meer duurzame bedrijven bijkomen in Nederland. Het marktaandeel van duurzaam beleggen steeg in 2013 naar 9,6%. En als je groen belegt heb je ook een beetje het gevoel dat jij bijdraagt aan een beter  milieu.

Groen beleggen is een vorm van duurzaam beleggen, je belegt in een groenfonds en dit wordt gebruikt om milieuprojecten te financieren. Dit betekent dat iemand goedkoop geld uitleent aan banken, hierdoor kunnen die banken weer goedkope leningen verstrekken aan bijvoorbeeld een duurzaam gebouwde woning. Een aantal voorbeelden van groenfondsen zijn: ING Groen Spaardeposito, ABN AMRO Groen Fonds, ASN Groenprojectenfonds en Triodos Groenfonds.

Je kan natuurlijk ook altijd blijven beleggen in gewone bedrijven waarvan jij denkt dat de waarde zal stijgen. Als je nog geen ervaring hebt met beleggen kan je dit dan natuurlijk altijd leren via een demo die door verschillende bedrijven worden aangeboden, maar ook door advies te vragen aan ervaren beleggers. Beleggen blijft namelijk altijd een risico en het daarom verstandig om eerst even te oefenen voordat u met echt geld gaat beleggen en begin natuurlijk altijd met kleine bedragen.  Ook kunt u altijd even langsgaan op de website van leerbeleggen, zij bieden een demo aan, maar bij hun kun je ook brokers vergelijken en voor vragen over beleggen leren kan u natuurlijk altijd bij hun terecht.

http://leerbeleggen.com/