Ik stop nu
Computers / Internet / Searching

De laatste camerabewaking trends

Beveilingscamera’s worden in de loop der tijd steeds geavanceerder. Met al deze nieuwe opties moet je ook op de hoogte zijn van de nieuwe regelgevingen in Nederland met betrekking tot privacy. Enige kennis  over dit onderwerp is handig om jezelf zo goed mogelijk te beschermen. Door de AVG mag je jezelf beschermen met camera beveiliging  maar er is wel een hoop veranderd. In deze blog gaan we een aantal punten met je doornemen.

Regels

De beveiligingscamera mag je gebruiken om je persoonlijke eigendommen te beschermen. Let hierbij wel op dat je niet per ongeluk misbruik maakt van de positie waar je de camera ophangt. Zo mag de camerainstallatie niet gericht staan op een openbare weg. Waar je nog meer op moet letten is dat de beelden niet langer dan 28 dagen mogen opgeslagen worden. Dit is gelukkig simpel op te lossen door de tapes na 28 dagen te verwijderen. Ten slot moet je met een bordje aangeven dat er een camera aanwezig is. Het maakt niet per se uit hoe het bordje er uitziet.

Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie gaat een grote rol spelen in de software en techniek van de camera’s. Dankzij algoritmen kan de camera menselijke gebeurtenissen na tracken en zo er uitfilteren. De algoritmes kunnen leren wanneer er een verdachte situatie gaande is en kunnen zo hulp inschakelen zonder dat er op de camera’s gekeken hoeft te worden. 

Artificieel intelligence

Geloof het of niet maar binnen een aantal jaar zal de AI  toegepast worden in de camera’s. Dit is natuurlijk een enorme stap vooruit want Kunstmatige intelligentie is niet eens terug te vinden in de camera’s. Kunstmatige intelligentie zorgt voor de algoritmes maar wie lost die algoritmes op? Juist ja, daar komt AI zijn plaats innemen. AI kan honderden uren aan beeld materiaal sneller oplossen dan de mens en zo eerder tot een conclusie komen.

https://www.groenewegendelft.nl/