Ik stop nu
Computers / Internet / Searching

De cyclus van een product

Als je om je heen kijkt, zie je dat alle voorwerpen die je hebt liggen gemaakt zijn door verschillende bedrijven. Of het nou een telefoon, computer, zakdoekje, muis of pen is, er gaat veel denkwerk in het maken van zo’n product. Er zijn verschillende processen waar een product doorheen moet voordat klanten ze kunnen kopen en weer doorverkopen bij ontevredenheid. De productontwikkeling wordt door verschillende afdelingen in een bedrijf gedaan. Marketing wordt bijvoorbeeld door de marketingafdeling gemaakt. Zo moet je bedenken dat er honderden processen zijn die allemaal verdeeld moeten worden over het bedrijf.

Het eerste wat er moet gebeuren is het product bedenken en de doelgroep daarvan. Wat maakt het product anders dan andere producten en hoe kunnen mensen het product gebruiken? Nadat dit uitgevogeld is, is het tijd voor het product ontwerpen. Hierbij ga je verschillende ideeën gebruiken en zo één geheel maken ervan. Hierna is het tijd om het prototype te maken. Je moet rekening houden met de materialen die je nodigt hebt en de kosten van die materialen.

Zodra het prototype klaar is, is het tijd om het prototype te testen. Dit kan door middel van collega’s en familie, maar het is ook mogelijk om een simpele online reclame te maken die mensen inschrijft voor het testen van je product. Als alles goed zit, kan je het product meerdere keren dupliceren en de winkels op de hoogte te houden. Het marketingteam moet dan een manier vinden om het product aantrekkelijk te presenteren en om reclame te maken zodat klanten weten dat het product bestaat.

Na dit proces denk je misschien dat het helemaal klaar is. Dit is niet het geval. Zelfs nadat je product netjes in de winkel ligt, moet je zorgen dat je de klanten tevreden houdt door service te leveren. Hiermee bedoel ik dat je garantie moet leveren, en reparaties wanneer een product defect raakt. Dit is het productieproces kort uitgelegd, met alle stappen die je moet ondernemen om een succesvol product te hebben.

https://bpo.nl/