Weetjes over de warmtepomp

Er wordt tegenwoordig steeds met gesproken over de warmtepomp. Er zijn op het internet veel verhalen te vinden van zowel fans als tegenstanders van de warmtepompen. Het is natuurlijk lastig om erachter te komen welke verhalen en informatie wel en niet kloppen. In dit artikel zullen de belangrijkste weetjes besproken worden, zodat u makkelijker de beslissing kan maken of u uw woning wil verwarmen met een warmtepomp of niet.

Wanneer je kiest voor een lucht water warmtepomp, wordt er buitenlucht aangezogen door de warmtepomp. De ventilator die deze lucht zuigt, maakt wel geluid. Er zit verschil in hoe hard het geluid is per warmtepomp. Bij kwalitatief goede warmtepompen is dit natuurlijk zachter. Je kan er dus zeker baat bij hebben als je onderzoek doet naar verschillende merken warmtepompen.

Er zijn veel verhalen over warmtepompen die het huis in de winter niet warm genoeg krijgen. Laat je dus goed adviseren over het soort warmtepomp die het beste bij je woning past. Wanneer je woning niet goed genoeg geïsoleerd is of als je verwarmingssysteem niet aansluit op de warmtepomp, kan het zo zijn dat de warmtepomp zijn werk niet goed kan doen. Het wordt dan ook aangeraden om je woning eerst te isoleren, zodat er zo min mogelijk warmte uit je woning verloren gaat.

Een hybride warmtepomp werkt altijd samen met je cv-ketel. Dit zorgt ervoor dat je cv-ketel bij kan springen wanneer de warmtepomp het huis niet warm genoeg kan krijgen.

Er is over het algemeen geen grote renovatie of verbouwing nodig om een warmtepomp te installeren in je woning. Het is het belangrijkste dat je woning goed geïsoleerd is. Daarnaast is het ook aan te raden om gebruik te maken van lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming. Zo kan je huis op de meest efficiënte manier verwarmen. Dit is niet altijd noodzakelijk, vooral bij een hybride warmtepomp niet, maar het is zeker wel aan te raden.

https://techneco.nl/

About the Author