Ik stop nu
Computers / Internet / Searching

Van universiteitsproject naar hobby

In Amerika ontstond het idee van 3d printen en werd later verbeterd, in het jaar 2000 begon het MIT met verschillende projecten zodat het printen van producten mogelijk werd. In het jaar 2005 werd 3d printen toegankelijk voor hobbyisten, deze bezigheid was erg duur en toen nog lastig, door middel van open source konden zij hun kennis delen. Na een uitgebreide studie werd in 2013 bekend dat 3d printen voor consumenten massa productie kan worden, waardoor zij veel geld kunnen besparen. Het is tegenwoordig ook mogelijk om lessen te volgen op het gebied van 3d printen.

Er zijn veel materialen te gebruiken bij het 3d printen, daardoor kan men verschillende producten maken hoe zij dit zelf willen. Het materiaal moet door middel van hitte vloeibaar worden, dit zorgt ervoor dat de spuitkop van de printer het in de juiste vorm kan schenken. Als het in de juiste vorm is geschonken, moet het uitharden, doordat de stof weer solide moet worden is het proces zeer langdurig, het hebben van tijd tijdens het 3d printen is geen overbodige luxe.

Een paar voorbeelden van materialen zijn bijvoorbeeld nylon en andere plastics. Zo ook het materiaal pet-g, dit is een kunststof dat ook wordt gebruikt voor plastic flessen. Het is een materiaal dat goed gebruikt kan worden voor allerlei doeleinden, het word ook na behandeling stevig het is dus een goed bouw materiaal voor bijvoorbeeld keukengerei. Een ander materiaal dat veel wordt gebruikt is PLA, PLA is een plastic dat heel hard is waardoor het prettig in gebruik is. Deze materialen zijn te koop in filaments, dit zijn de cartridges van een 3d printer. Een PLA filament is dus een cartridge met PLA, deze kan direct gebruikt worden op de 3d printer. In combinatie met andere materialen kan er veel moois gecreëerd worden, ook de printers zelf worden toegankelijker voor de particulieren markt. Kijk op internet voor informatie over het printen en het werken met andere materialen.

https://www.3dfilament.supplies/nl/