Ik stop nu
Computers / Internet / Searching

Ga je op vakantie of niet?

Het is heel leuk om op vakantie te gaan. Veel mensen gaan op vakantie. Maar niet iedereen, want het kost wel geld. En niet ieder mens of ieder gezin heeft het geld om een reis naar een ander land te boeken. Soms is zelfs een weekendje in eigen land boven budget. Deze mensen kunnen er dan voor kiezen om een dag uitje te doen of een dagje toerist in hun eigen woon plaats te spelen. Ook heel leuk om te doen. Ook als je wel geld hebt om van op vakantie te gaan.

 

Populaire bestemming onder de Nederlandse vakantiegangers zijn Frankrijk, Duitsland en België. Maar ook verdere Europese bestemmingen als Spanje, Portugal en Italië zijn in trek bij de Nederlandse bevolking. Volgens ervaringen kras reizen zijn Kroatië, Slovenië en Denemarken ook echte aanraders.

 

In Italië raden Kras reizigers aan om naar het Colloseum en de fontein van Trevi. Beide zijn monumenten in de Italiaanse hoofdstad Rome. Deze hoofdstad van het land Italië kent een zeer rijke en ook zeer bijzondere geschiedenis. Zo is er de legende die zegt dat de broer Romulus en Remus de stad hebben gesticht. Zij zouden een tweeling zijn geweest en opgevoed zijn geweest door een wolf. Volgens deze legende is de Italiaanse hoofdstad Rome gesticht op 21 april in het jaar 753 voor het jaar nul. Heel lang geleden dus al. Romulus won een duel met zijn tweeling broer Remus en daarom is de stad naar Romulus vernoemd. Van daar de naam Rome dus zoals wij de hoofdstad van Italië nu kennen en gebruiken.

 

Naast Rome is ook de mode hoofdstad van Italië interessant. Deze stad is Milaan en ligt in het noordelijke deel van het land Italië. Vooral de kathedraal in deze stad is heel bijzonder. Deze is heel groot en wit en is zeker de moeite waard om naar toe te gaan.

https://www.dalreizen.nl/