Ik stop nu
Computers / Internet / Searching

De populairste methode om een website te maken

Wil jij ook een professionele website laten maken? Hieronder zal de populairste methode om een website te maken beschreven worden.

WordPress wordt door meer dan 60% van alle websites met een CMS gebruikt. Een CMS is een systeem waarmee je websites kun maken en beheren. Op de tweede plaats van meest gebruikte websitemakers staat Joomla.

WordPress is zelf gratis, maar je zal wel moeten betalen voor een domeinnaam en hosting, net als op elke andere website. Dit betekent uiteindelijk wel dat je de volledige controle en vrijheid zal hebben. Een domeinnaam is eigenlijk het webadres. Hosting is het huren van een stukje webruimte voor alle bestanden die je op je website hebt en wil. Bij elkaar kost dit bij WordPress ongeveer 10 tot 15 euro per maand. Je zal waarschijnlijk eenmalig 50 euro kwijt zijn, zodat je gebruik kan maken van een professioneel design. Hierna kun je je website laten bouwen of zelf maken.

Met behulp van een editor die werkt met blokken, kun je pagina’s en blogartikelen maken. Deze blokken met afbeeldingen, koppen, lijstjes en kolommen kun je dan gemakkelijk toevoegen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een plugin, een pagebuilder zoals Elementor of Divi, waardoor je nog meer blokopties kun krijgen en je zelf je website vorm kan geven. Zo kan je direct het resultaat zien en is het dus perfect voor het maken van je homepage en productpagina’s.

Er wordt gebruik gemaakt van een Premium WordPress thema door de meeste mensen. Het thema van je website is een design template die dus de gehele look en sfeer van jouw website zal bepalen. Deze template kun je natuurlijk geheel naar smaak aanpassen. Tegenwoordig zijn er al duizenden gratis en betaalde designs en plugins op WordPress. Dit maakt het mogelijk om bijna elke denkbare website, blog of webshop te kunnen maken. Als je een design op maat wil laten maken is dit ook geen probleem, omdat bijna alle webdesigners werken met WordPress.

https://www.edit4u.nl/