Ik stop nu
Computers / Internet / Searching

De nieuwste spoelsystemen

 

Toiletten zijn door de eeuwen heen enorm ontwikkeld. Pas in de Romeinse tijd werden de eerste verslagen van riolering gedaan en dat was echt niet een toilet met effectieve spoeling zoals wij het nu kennen, geloof me. Kijkend naar Nederland is het huidige spoelsysteem van toiletten goed geregeld. In dit artikel kijken we daarnaar, maar ook naar wat de verwachting is voor de toekomst.

Ontwikkeling spoelsystemen tot nu

In het begin deed men het simpelweg in een gat waar het in een ravijn of emmer viel. De Romeinen brachten hier verandering in, voor henzelf dan. Het duurde nog een aantal eeuwen voor de spoelsystematiek zo is ontwikkeld was dat het riool zoals wij het (enigszins) kennen op grote schaal werd ingevoerd. Pas in de 18de eeuw werd het toilet zoals wij het bij ons thuis kennen ongeveer geïntroduceerd. Dit werd gedaan door een spoelbak toe te voegen die met een reservoir kon doorspoelen.

Huidige spoelsystemen

De toiletten bij u en mij thuis zijn doorgaans nog steeds gemaakt met een waterreservoir. Deze worden inmiddels echter mooi en compact weggewerkt. Wat alleen een enorme verandering is, is dat de meeste moderne toiletten tevens alleen aan de muur verbonden zijn. Dit maar de gebruikservaring nog beter, omdat het tevens gemakkelijker schoon te houden is. De spoelsystemen zijn echter niet altijd zo. Bij openbare toiletten wordt er gebruik gemaakt van een spoelkraan. Dit heeft als voordeel dat er doorgespoeld kan blijven worden. Tot slot is de laatst geïntroduceerde variant het vacuüm doorspoelen. Dit ziet u vooral terug in vliegtuigen en andere vervoersmiddelen.

Hoe ziet de toekomst eruit?

De toekomst van toiletten zal vooral ontwikkeling zien in hygiëne en spoelsystemen. De laatst geïntroduceerde ontwikkeling die vooral in luxe hotels al geadopteerd wordt is de automatische reiniging van de toiletbril. Naast deze hygiëne ontwikkeling is het duidelijk dat er, met het oog op het milieu, steeds vaker gebruik gemaakt zal gaan worden van vacuüm toiletten in grotere gebouwen en openbare toiletten. Over nieuwe spoelsystemen is nog niets bekend, maar dat er stappen genomen worden om te besparen, dat is duidelijk. Voor alles wat er nu beschikbaar is kunt u Loodgietshop raadplegen!