Voor- en nadelen van bewakingscamera’s

Steeds meer mensen bewaken hun huis met behulp van bewakingscamera’s. Vroeger werd dit als onnodig gezien en een beetje vreemd, maar tegenwoordig is het heel gewoon en is het eerder vreemd als je het niet doet, vooral als je een groot huis hebt met veel waardevolle spullen. In dit artikel lees je de voordelen, maar ook de nadelen van bewakingscamera’s.

Een van de voordelen van een camera systeem is dat je de dieven afschrikt. Dieven weten heel goed waar de camera’s hangen en zodra ze er een spotten, zijn ze er snel vandoor. Het risico is dan veel te hoog dat ze gepakt worden via de beelden, dus ze zoeken liever een huis waar geen camera’s hangen. Daar kunnen ze ongestoord hun gang gaan.

Beter voorkomen dan verhelpen, uiteraard. Maar mocht het toch zijn misgegaan en is er ingebroken in je huis? Dan ben je blij dat je de beelden nog hebt. Dit is goed bewijsmateriaal voor de politie en dit helpt ze om de daders op te kunnen sporen en te laten straffen. Zo krijgen ze hun verdiende loon. Ook kan dit voordelen hebben voor de verzekering.

Toch zitten er ook nadelen aan videobewaking. De eerste is dat het duur is om aan te schaffen en op te hangen. Dit geld moet je er dus wel voor over hebben. Ook vinden veel mensen het niet mooi staan, aangezien je de camera’s wel duidelijk zien hangen.

 

Een ander nadeel is de angst dat de camera’s gehackt worden. Je wilt absoluut niet bekeken worden in en om je eigen huis, dus dit is een nachtmerrie. En als laatste moet je wel goed letten op de privacyregels. Die zijn tegenwoordig aardig aangescherpt, dus je mag niet zomaar iedereen op straat filmen. Je moet je goed inlezen in deze regels en zorgen dat je ze niet per ongeluk overtreedt.

 

https://www.onlinecamerashop.nl/

About the Author