Ik stop nu
Sport

Lekker trainen op een fitnessmat

Het is natuurlijk niet fijn om op een harde vloer oefeningen te doen. Zeker niet wanneer je op je rug ligt of op je handen en/of knieën steunt. Daarom is het handig om een zachte fitnessmat te kopen. Deze kun je in de sportschool gebruiken maar ook uiteraard thuis. Zo maak je van je eigen huis een mini gym door op je fitnessmat te sporten. Door de fijne antislip ondergrond doe je dit ook nog eens veilig. En het doet dus geen pijn dan wanneer je de oefeningen op de grond zou doen. Een fitnessmat hoeft overigens niet zo lang als je lichaamslengte te zijn. Meestal is een mat die je kunt kopen zo’n 160cm of 180 cm. Het gaat erom dat je schouders erop kunnen rusten.

Waar een fitnessmat kopen?

Deze kun je gelukkig gewoon heel makkelijk online kopen. Hier staan dan de afmetingen bij en de dikte van een mat. Een dikkere mat ligt misschien wel comfortabeler maar een wat dunnere werkt beter bij de meeste oefeningen. Bij rek- en strek oefeningen en meditatie kan een dikkere mat wel een uitkomst bieden. Een fitnessmat kopen is een uitstekende investering omdat je deze er altijd bij kunt pakken om even thuis een paar oefeningen te doen. Daarnaast kun je deze ook gemakkelijk oprollen zodat je deze kunt meenemen naar de sportschool voor wat oefeningen of een sportles.

Mediteren op een fitnessmat

Je kunt dus een fitnessmat kopen om er sportoefeningen op te doen, maar het werkt ook uitstekend voor meditatie en ademhalingsoefeningen. Zo hoef je niet op de grond te zitten en/of liggen. Het doel van meditatie is het bereiken van innerlijke rust en een hoger bewustzijn. Omdat het leven al stressvol genoeg is, is het goed om af en toe helemaal tot rust te komen.