Ik stop nu
Image default
Sport

Erge pijn bij het bewegen van je hand? Dit kan de oorzaak zijn

Heb je last van een tennisarm of een andere blessure aan je arm? Dan is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Vaak kan de huisarts hierbij helpen met een paar testjes. Eén daarvan is de test waarbij je hand naar je ruggengraat wordt bewogen. Wanneer dit pijn doet, dan is de kans groot dat je tennisarm hebt. In dit artikel vertellen we meer over deze blessure en geven we tips over hoe je ermee kunt omgaan.

Wat is een tennisarm precies?

Een tenniselleboog is een ontsteking aan de aanhechting van de strekspieren aan de laterale zijde van je elleboog. Het kan ernstige pijn veroorzaken wanneer je je hand beweegt, en het kan je vermogen om uw pols te bewegen beperken. Om een diagnose te stellen kan je arts op deze pees drukken en je vragen de hand naar achteren te bewegen. Als dit ondraaglijke pijn veroorzaakt, is dat een teken dat je een tenniselleboog of een ander letsel in dat gebied hebt.

Wat kun je doen?

Als eenmaal is vastgesteld dat je een tenniselleboog hebt, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om de pijn te verminderen en sneller uw normale leven weer op te pakken. Ten eerste, probeer de arm niet overmatig te gebruiken tot hij genezen is; rust zoveel mogelijk. Ten tweede kunt je koude kompressen aanbrengen op het getroffen gebied om de zwelling te verminderen. Ten derde kunt je ontstekingsremmende medicijnen nemen om de ontsteking en de pijn te verminderen. Ten slotte is fysiotherapie een goede manier om de onderarmspieren te versterken en het herstel te bespoedigen.

De verzorging van het letsel is essentieel voor een snelle en goede genezing – zorg er dus voor dat je deze tips opvolgt! Als je scherpe of langdurige pijn ervaart, neem dan onmiddellijk contact op met je arts, zodat deze je toestand beter kan beoordelen.