Ik stop nu
Sport

UEFA Aanvoerdersband kopen voor voetbal

De UEFA aanvoerdersband is een belangrijk onderdeel in het voetbal. De band is er niet voor trainingen, maar wel voor de wedstrijden. Tijdens de wedstrijden, die vaak op zaterdag of zondag worden gespeeld, heeft de leider van het elftal deze band om zijn arm. De band hoort bij het voetbal en kan dan ook niet achterwege worden gelaten. Volgens de regels moet elk team een aanvoerder hebben die dan ook de aanvoerdersband draagt. Voor de wedstrijd meldt hij zich voor de toss bij de scheidsrechter en er zijn nog meer taken die erbij komen kijken. 

Leiding geven aan de ploeg 

Van de captain wordt verwacht dat hij het voortouw neemt in het team. De trainer ziet hem als een leidersfiguur en verwacht dan ook dat deze speler het goede voorbeeld geeft aan zijn ploeggenoten. Dat is de taak van de speler die de aanvoerdersband om zijn arm heeft. Hij moet voorop gaan in de strijd en zijn ploeggenoten helpen waar mogelijk. Ook mag deze speler iets meer met de arbiter in gesprek gaan, omdat hij een iets andere rol heeft dan de overige spelers in het elftal. Het is dus echt een beetje een bijzondere positie die deze speler heeft.

Voorop in de strijd

De trainer is ook van mening dat de speler met de aanvoerdersband tactisch goed onderlegd is. Hij denkt mee over de opstelling en over hoe er tijdens wedstrijden moet worden gespeeld om de tegenstander pijn te doen. Het is daarnaast de bedoeling dat de speler met de aanvoerdersband voorop gaat in de strijd en niet opgeeft als zijn medespelers het zwaar hebben. Hij voelt zich niet groot voor het helpen van anderen en wil juist graag zijn ploeggenoten steunen. De aanvoerder is met meer bezig dan alleen zichzelf.