Ik stop nu
Image default
Aanbiedingen

De redenen waarom je dieet pogingen mislukken

Hoeveel diëten heb je “gefaald”?

Als je net als de meesten van ons bent, meer dan één. Misschien wel veel meer dan één. Maar het is niet als je faalt of hoeveel keer je faalt dat telt.Het is de manier waarop je met falen omgaat dat telt op de lange termijn. Het is net zoals treintickets die je krijgt.

Falen en succes zijn twee kanten van dezelfde medaille.

Denk aan zo ongeveer alles in het leven. Je hebt bijna nooit succes zonder mislukking.

Je hebt geleerd om te lopen door 100’s zo niet 1.000’s keer te vallen. Maar je hebt je nooit als een mislukking gevoeld en bent nooit als een mislukking bestempeld.

Mama en papa bleven je aanmoedigen en je bleef opstaan en het herhaaldelijk proberen totdat je het goed had.

Je leerde lezen door je alfabet genoeg keren te verknoeien om het eindelijk goed te krijgen. Door de letters te verknoeien tot je ze goed had. Door de woorden verkeerd te spellen en te lezen tot je ze goed had. De fouten waren er in overvloed. Maar je was nooit een mislukking. Je leerde alleen maar.

Hetzelfde geldt voor fietsen, auto’s rijden, sporten, daten, in hemelsnaam. Het kiezen van een carrière of een partner, misschien.

Het leven is een proces van vallen en opstaan waarbij falen en succes twee kanten van dezelfde medaille zijn.

Wat is er anders aan dieet?

In sommige opzichten is diëten hetzelfde en in sommige opzichten is het anders dan de meeste andere dingen.

Het is hetzelfde omdat mislukking en succes hand in hand moeten gaan – 2 kanten van dezelfde medaille.

Het is anders omdat, laten we eerlijk zijn, je niet echt wilt eten in de eerste plaats. En je hebt waarschijnlijk negatieve gedachten en gevoelens over diëten.

Iedereen wil lopen, lezen, autorijden, en een geweldige carrière en een geweldige partner hebben. Niemand wil op dieet gaan.

“Dieet” connotaties zijn negatief.

En dus, als je faalt of uitglijdt van je dieet, omdat je het dieet begint met negatieve gedachten en gevoelens in de eerste plaats – bewust of onbewust – heb je de neiging om die mislukkingen buiten proportie te blazen op zoek naar een excuus – bewust of onbewust – om te stoppen.

En als je toch stopt met je dieet, denk je onvermijdelijk aan jezelf als een mislukking, ga je op jezelf zitten, en neem je een klap op je ego, je zelfvertrouwen en je eigenwaarde.

Na een tijdje gaat de pijn van die mislukking weg.

Dan ben je klaar om het volgende populaire dieet te proberen. Recente statistieken geven aan dat lijners gemiddeld 4 nieuwe diëten per jaar “proberen”.

Dit is waar het echt grote verschil over diëten ligt. Dit is het probleem.

Je leert niet beter hoe je moet diëten door je fouten uit het verleden. Je benadert en gaat op je volgende dieet precies dezelfde manier als bij je laatste mislukte dieet. En die daarvoor en die daarvoor.

Tuurlijk, je verandert van dieet. Je verandert van laag vetgehalte naar hoog eiwitgehalte naar laag koolhydratengehalte naar een gezond hart en ga zo maar door.

Maar je verandert niet hoe je je dieet gaat volgen.

Het is een interessant fenomeen. Je leerde lopen door veel te vallen en elke keer dat je viel leerde je iets van de val en was je de volgende keer een beetje beter in het lopen.

Maar net zo vaak als je bij een dieet naar beneden valt en opstaat en het nog een keer probeert, word je er de volgende keer niet beter van. Of de volgende keer.

Hoewel elke mislukking in het leven waardevolle feedback geeft voor onze geest en ons lichaam om te leren om veranderingen te maken en ons hardere mentale vaardigheden te geven voor de volgende poging, lijkt het niet te werken in een dieet.

Waarom falen niet werkt in een dieet?

Er zijn verschillende redenen waarom falen op dieet niet werkt om je te helpen de volgende keer beter te leren eten.

Je zou nooit opgeven om te leren lopen, lezen, autorijden, enz. Je zou nooit vrijwillig “stoppen” met het proberen van die dingen, en dus gaf je jezelf nooit de kans om een “mislukkeling” te zijn bij hen. Je nam nooit een klap op je ego, gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen over hen. Je was absoluut vastbesloten om ze goed te krijgen, falen of stoppen was nooit een optie, en dus moest je leren door je fouten.

Je ziet die andere levensgebeurtenissen als het einde. Diëten is nooit een doel… het is het middel tot het doel… dus het is heel anders. Je staat jezelf toe om “dit” dieet op te geven, wetende dat er altijd een ander dieet om de hoek komt. Het doel is…nou ja…wat het ook voor jou is: er mager uitzien en voelen; de baan krijgen waar je naar verlangt; je trots en zelfvertrouwen terugwinnen; een badpak of zwembroek dragen zonder schaamte; spelen met je kinderen zonder dat je je opwindt; indruk maken op je vrienden op je middelbare schoolreünie; gezondheid op lange termijn… Je moet namelijk altijd weten wat je wel en niet kan doen. Een voorbeeld is bij het ketogeen dieet wat mag je eten en wat niet? noem maar op. Bovendien, als je stopt of faalt met een dieet, kun je het dieet altijd de schuld geven (en doe je dat ook). “Oh, dat dieet werkt niet of werkte niet voor mij.” Maar je kunt de auto niet de schuld geven als je blijft falen in je rijexamen.

Je hebt nooit geleerd hoe je op de juiste manier te eten – met behulp van alle natuurlijke krachten die je hebt die je kunnen helpen succesvol te eten. Je werd aangemoedigd en geleerd hoe je moet lopen en lezen en alle andere dingen die we hebben genoemd. Maar niemand heeft u ooit uw persoonlijke dieetcompatibiliteit™ geleerd, zodat u uiteindelijk een moeilijke taak op zich neemt (diëten) zonder de kennis die u heeft.

 

https://ticketforsale.nl/