Ik stop nu
Computers / Internet / Searching

Je kerstboom verzorgen

Wanneer je met kerst een boom in je huis wilt, dien je deze goed te verzorgen. Je wilt immers dat hij zo lang mogelijk mooi blijft. Uiteindelijk gaat de boom dood, hij is immers afgekapt. Je wilt dus eigenlijk het afsterven van de boom zo lang mogelijk uitstellen. Het zou zonde zijn als je voor de feestdagen al een dode boom thuis hebt staan. Er zijn een aantal handige tips die je kunt gebruiken bij de behandeling van je boom. Hierdoor blijft hij langer staan en is hij op zijn best tijdens de feestdagen. 

 

De eerste tip is om je boom te laten acclimatiseren. Het is namelijk best heftig voor een boom om van een koude naar een warme omgeving te gaan. Zet hem dus niet gelijk in je warme woonkamer, maar laat hem even rustig wennen in bijvoorbeeld de gang. Zo kan bij steeds iets meer wennen aan de warmere temperatuur en komt dit niet als een klap. 

 

De tweede tip is om de boom genoeg water te geven. Geef hem de eerste dag extra veel, ongeveer drie tot vier liter. Vul hierna het water dagelijks aan. Het is belangrijk dat er altijd voldoende water in de bak staat. Je moet de boom over het algemeen ongeveer een halve liter tot een liter water per dag geven.

 

De derde tip is om de boom niet te dicht in de buurt van een verwarming te zetten. Kerstbomen kunnen namelijk uitdrogen wanneer ze worden blootgesteld aan te veel directe warmte. Zoek dus een plekje op waar het niet te warm is en waar de boom genoeg ruimte heeft. De boom kan ook niet goed tegen direct zonlicht, zet hem dus niet te dicht bij het raam. 

 

De laatste tip is om een kerstboom te kopen die in je huis past. Je kan beter niet een boom kopen welke eigenlijk te groot is en dat je er dan een stuk vanaf moet knippen. 

 

Wanneer je hier allemaal niet aan moet denken, kun je net zo makkelijk een kerstboom bestellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kunstkerstboom met verlichting. Zo heb je er zelf weinig werk meer aan.