Ik stop nu
Computers / Internet / Searching

De juiste psycholoog

Wanneer je een psycholoog nodig hebt, is het belangrijk dat je de juiste hulp krijgt. Voor veel mensen is de stap om een psycholoog te zoeken erg groot. Mede daarom vinden ook veel mensen het een lastige stap. Des te belangrijker is het dat je ergens terechtkomt waar je het gevoel hebt dat je helemaal jezelf kunt zijn. Je wilt je echt goed oriënteren en niet zomaar naar de eerste de beste psycholoog Amsterdam gaan. Tijdens de gesprekken met een psycholoog stel je jezelf volledig bloot en je gaat een intiem samenwerkingsproces aan met de psycholoog. Een van de plekken waar je terecht kunt wanneer je op zoek bent naar psychologische hulp, is bij de Piekerpoli. Dit is een zorgvuldig samengesteld collectief van psychologen welke jou specialistische hulp kunnen bieden bij verschillende problemen. Omdat zij vestigingen heeft door heel het land, is het voor iedereen in verschillende woonplaatsen goed te bereiken. 

 

Een van de klachten die het meeste voorkomt bij mensen die bij de psycholoog lopen, is een burn-out. Dit is iets wat voorheen vooral bij de wat oudere mensen voorkwam, maar wat we nu ook steeds meer onder jongeren voorbij zien komen. Een burn-out kan verschillende oorzaken hebben. Voor studenten speelt het bijvoorbeeld vaak mee dat zij een hoge prestatiedruk ervaren. Er wordt steeds meer van hen verwacht en ze willen minstens aan die verwachtingen voldoen. Bovendien hebben veel studenten financiële stress. Zij moeten school betalen, een studentenkamer, boodschappen doen en ook nog andere benodigdheden voor school betalen. Om dit allemaal te kunnen doen werken veel studenten ook nog eens naast hun studie. Hierdoor hebben ze soms bijna geen vrije tijd meer en zijn ze eigenlijk alleen nog maar bezig met hun studie en bijbaantje om de studie te kunne betalen. 

 

Natuurlijk kun je ook voor andere klachten zoals PTSS of relatieproblemen terecht bij een van de vestigingen van de Piekerpoli, bijvoorbeeld psycholoog Haarlem