Ik stop nu
Auto's en Motoren

Volvo XC90 krijgt geen opvolging

Of wij nog auto ideeën hebben in je zoektocht naar een SUV? Ja, die hebben we. Onlangs lazen we op een auto blog namelijk een artikel over de Volvo XC90, een auto die in echt alle opzichten de moeite waard is en die vanaf 2002 op onze wegen te zien, of beter te bewonderen is.

De Volvo V70 is erg populair in de Verenigde Staten

De Volvo XC90 heeft stevige concurrentie, concurrentie van onder meer de eveneens imponerende BMW X5 en de VW Touareg. Heel bijzonder is wel dat de Volvo XC90 bijzonder populair is in de Verenigde Staten waar de auto al talloze keren onderscheiden is. Nadat de imposante Volvo XC90 in 2002 op de markt kwam, kreeg het in 2005 de beschikking over een nieuwe V8 motor, 4.4 liter en met 311 PK. Het maakte de auto nog meer populair dan dat al het geval was.

Met vijf en met zeven zitplaatsen

Je hebt de Volvo XC90 in een uitvoering met vijf en een uitvoering met zeven zitplaatsen. Ondertussen heeft Volvo wel laten weten dat er geen opvolging komt voor de XC90. Volvo meent dat er in de hedendaagse maatschappij geen plaats meer is voor een fullsize SUV zoals de XC90 is. Dergelijke SUV’s zijn volgens Volvo uit de mode. Bovendien passen ze niet bij het imago van Volvo dat vooral een imago is dat staat voor veiligheid, ingetogenheid en duurzaamheid.

Groter accupakket

De Volvo XC90 kreeg in 2019 opnieuw een update, een facelift zo je wilt. Zo kreeg de auto een andere grille en nieuwe velgen en kreeg bovendien het veiligheidssysteem een update. Ook de T8 uitvoering plug-in-hybrid kreeg een groter accupakket, zoals de auto nu ook over een regeneratief remsysteem beschikt. Daarmee zette de Volvo opnieuw de puntjes op de i om zo de concurrentie steeds voor te blijven.