Ik stop nu
Image default
Financieel

Beginnen met beleggen? Bepaal je voorkeur

Ervoor kiezen om te beginnen met beleggen is één ding. Allereerst, super goed dat je die keuze hebt gemaakt voor jezelf! Nu wil je natuurlijk ook weten of je wilt beleggen in cryptovaluta of in aandelen. Waarschijnlijk heb je al mooie verhalen gehoord van mensen in je omgeving die hoge rendementen hebben behaald met crypto. Echter zit hier ook een keerzijde aan. De potentiële verliezen zijn namelijk even groot als de potentiële winsten die je uit crypto kunt halen. Om een goede keuze te maken en een beleggingsstijl te kiezen die het beste bij jou past, dien je hier dus een weloverwogen keuze in te maken. Het is verstandig om uren research te doen in een goede broker die bij je past en niet zomaar de eerste beste broker te kiezen waar je een mooie advertentie van voorbij ziet komen. In deze blog gaan we in op de cryptobrokers en de aandelenbrokers.

Cryptobrokers

Cryptobrokers zijn als het ware brokers waar je cryptovaluta kunt kopen. De broker is de tussenpartij tussen het daadwerkelijk aan- en verkopen van cryptovaluta en degene die de valuta wilt kopen. De cryptobroker bewaard alle cryptovaluta op een sleutel die is vergrendeld, net zoals banken hun waardevolle spullen vergrendelen. Bij een kluis wat voldoet aan veiligheidsmaatregelen, waar je niet zomaar binnen kunt komen. Bitvavo is in Nederland de pionier als het gaat om het verhandelen van cryptovaluta. Ze hebben het vertrouwen gewonnen in Nederland, waardoor ze nu de grootste zijn geworden. Als je als gebruiker grote transacties doet via Bitvavo, dan wordt dit altijd gecontroleerd door de grootste stakeholders van het bedrijf. Dit is één van de veiligheidsmaatregelen die ze treffen om de gebruiker te voorzien van de hoogste standaard van veiligheid. Ben je benieuwd wat Bitvavo jou te bieden heeft? Lees dan eens de Bitvavo review van Beter Beleggen, hier vind je alle informatie die je in je op moet nemen om te bepalen of de broker bij jou past.

Aandelenbrokers

Aandelenbrokers zijn een stuk populairder in Nederland, omdat ze al veel langer bestaan. Er zijn ook wat meer garanties getroffen voor deze type brokers, omdat ze al zo lang bestaan en een traditie zijn op Nederlandse bodem. Vaak zijn brokers ook een combinatie met een bank, waardoor je enerzijds een bankrekening opent bij een ‘bank’ en tegelijkertijd een brokerfunctie hebt om aandelen te kopen en verkopen. Super handig als je de winsten wilt van beide werelden. Aandelen Netflix kopen is een keuze die je kunt maken om rendement te halen op je beleggingen. Netflix is sinds de uitbraak van corona een erg populair aandeel. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je eerst meer wilt weten over beleggen, dan is de Trading Navigator Methode review een goede springplank voor jou om direct meer kennis over beleggen te krijgen. Dat is de basis tot het krijgen van de meeste rendement! Bij Beter Beleggen vind je alle informatie over beleggen, voor zowel de beginnende belegger als de meer ervaren belegger kun je hier goed terecht!

https://beter-beleggen.nl/