Ik stop nu
Financieel

Wat zijn een bitcoin en hoe werkt het?

Wat zijn een bitcoin en hoe werkt het? Kort antwoord: het is een gecodeerde valuta die op internet kan worden gebruikt en via de peer-to peer-netwerken om geld naar elkaar te brengen zonder betrokkenheid van derden. De beste manier om het uit te leggen, is dat u in staat bent om geld van de ene computer naar de andere te overbrengen door de transactie te coderen met behulp van een geheime factor die ABITCOINS-adres wordt genoemd. Met behulp van deze factor kan alleen de persoon die het adres bezit, de transactie kan decoderen zonder de privésleutel te kennen die is gebruikt voor codering. Dit gebeurt door een unieke software die de Bitcoin-portemonnee wordt genoemd.

 

Mijnbouw is ook een belangrijk onderdeel van hoe de Bitcoin werkt. Het gebruikt wat het bewijs van werk of pows wordt genoemd. Dit is een complexe procedure, maar in principe beschrijft het een proces dat optreedt om nieuwe transacties toe te voegen aan de bestaande gedamenblokken van het Bitcoin-protocol. Dit wordt gedaan door machtige computers die zijn ontworpen om de gecompliceerde wiskundige code voortdurend te proberen te schrikken die het proces van de systeemfuncties regelt.

 

Een van de manieren waarop deze computers proberen de code te kraken is door het oplossen van wat bekend staat als een hash. Een HASH-functie neemt de huidige transactie die wordt verwerkt en converteert in een reeks cijfers. Het probleem dat ze tegenkomen is dat ze niet weten hoe ze de hash kunnen oplossen. Om dit probleem op te lossen, zijn ze afhankelijk van een grootboek dat bekend staat als de blockchain. De blockchain werkt als een openbaar record van alle transacties die ooit op het Bitcoin-netwerk hebben plaatsgevonden.

De blockchain wordt gehandhaafd door een groep computers die voortdurend bijdragen aan het onderhoud van de gedecentraliseerde aard van het systeem door de informatie veilig te registreren en te verzenden.

 

Er zijn eigenlijk twee verschillende methoden die worden gebruikt om de details van de verschillende transacties vast te leggen. De twee opties staan bekend als het grootboek en de client-side-software, die beide op dezelfde manier in enigszins werken. Het grootboek wordt beschouwd als het veiliger van de twee, omdat het een openbaar gedistribueerd grootboek is dat toegankelijk is voor iedereen die de juiste privésleutel heeft.

 

De tweede optie die wordt gebruikt om de transactie op te nemen, is wat bekend staat als de client-side-software. Deze software draait op de computer van de gebruiker die de transacties verwerkt. Het werkt op een zodanige manier dat wanneer de gebruiker een nieuwe transactie invoert, ze daadwerkelijk de staat van het grootboek bijwerken dat een toepassing heeft die bekend staat als een blokverkenner. In de State of the Block Explorer kunt u de verschillende blokken bekijken die momenteel beschikbaar zijn voor uw account en kunnen bevestigen dat de transactiekosten op passende wijze zijn toegewezen door het Bitcoin-netwerk.

 

Als u een transactie wilt verzenden, bent u verplicht om te creëren wat bekend staat als een portefeuille. Deze portemonnee heeft alle details van uw transactie en wordt op uw lokale computer gehouden. Het is van vitaal belang dat u dit op de juiste manier doet, anders zou u uiteindelijk een groot aantal geld uitgeven onnodig kosten die zijn toegewezen door het Bitcoin-netwerk. Zoals u kunt zien aan de bovenstaande informatie, zijn er twee verschillende manieren waarop u een transactie in het Bitcoin-netwerk kunt voltooien. U moet ervoor zorgen dat u de tijd neemt om de vereisten voor elke methode volledig te begrijpen, aangezien de tarieven drastisch kunnen verschillen tussen de twee.

Krijg meer informatie hier Bitcoin Meester