Ik stop nu
Gezondheid

Waarom stoppen met blowen goed voor je is

Wanneer u regelmatig blowt, kan dit ook andere delen van uw leven gaan schaden. Misschien heeft het invloed op financiën, werk of opleiding, of uw relatie met vrienden en familie. Met een beetje planning kunt u minderen of stoppen met blowen en uw leven weer op de rails krijgen. Lees hier waarom stoppen met blowen goed voor je is.

Stoppen met blowen

Blowen kan niet alleen schadelijk zijn voor je gezondheid, maar ook voor je leven, en kan leiden tot allerlei problemen die interfereren met je baan, je sociale leven en je persoonlijke relaties. Weten hoe je kunt stoppen met blowen is je eerste echte stap in het stoppen.

De kans is groot dat je een marihuanaverslaving hebt als je vaak alleen rookt of angstig wordt als je voorraad begint te slinken. Misschien kies je er zelfs voor om het grootste deel van je tijd door te brengen met mensen die ook blowen, om je sociaal meer geaccepteerd te voelen.

Een blowverslaving kan uiteindelijk je leven overnemen, en je vrienden, hobby’s en sociale activiteiten vervangen. Om als blower over een blowverslaving heen te komen, moet je eerst eerlijk tegen jezelf zijn en het probleem frontaal onder ogen zien – dit kan vaak beginnen met het onder ogen zien van een aantal harde waarheden.

Voordelen van stoppen met blowen

Stoppen met blowen levert aanzienlijke voordelen op. Sommige positieve veranderingen treden meteen op, terwijl andere een paar weken of maanden kunnen duren. Lichamelijke en geestelijke voordelen zijn onder meer:

  • Meer energie en motivatie

  • Beter vermogen om zich te concentreren

  • Beter geheugen

  • Verbeterde ademhaling

  • Gezondere luchtwegen en hart- en bloedvaten

  • Een positieve, evenwichtige stemming.

Andere voordelen zijn verbetering in relaties, school- of werkprestaties, financiële situatie en algehele gezondheid. Het kan enige tijd duren voordat slaapstoornissen zijn opgelost. Een groot percentage van de voormalige blowers meldt slaapstoornissen die enkele weken of maanden na het stoppen kunnen aanhouden.

Waarom je moet kiezen voor een afkickkliniek in het buitenland

Waarom verlaten Amerikanen, Europeanen en Australiërs hun land om in het buitenland af te kicken van hun verslaving? Omdat er medisch en afkicktoerisme bestaat, waardoor ze hun behandeling kunnen combineren met hun vakantie. Je thuisstad verlaten om een verslavingsbehandeling te ondergaan is praktisch en economisch gezien heel zinvol.

Wanneer je naar plaatsen als de Aziatische of Caribische tropen reist in een resort-achtige omgeving, wordt het gemakkelijker om te gaan met je ontwenningsverschijnselen, je hunkering naar stimulatie, en je onrust door het besef dat je verslaafd bent geraakt. Je moet zeker de juiste bestemming kiezen die past bij je behoeften en smaak, maar zorg ervoor dat het meer is dan alleen een mooie reisbestemming. Het kan geen kwaad om terecht te komen op een plek met groene bossen, weelderige flora en fauna, een mild klimaat en prachtige wateren. Een afkickkliniek in het buitenland heeft veel voordelen voor langdurig herstel.

https://www.afkickkliniekinfo.nl/