Ik stop nu
Image default
Gezondheid

De voor- en nadelen van een virtuele maagband

Of je nu wel of niet een virtuele maagband overweegt, er zijn een aantal dingen die je moet weten. Er zijn veel factoren die je moet overwegen voordat je de beslissing neemt, dus het is belangrijk om de voor- en nadelen van dit soorten operaties te kennen.

Maagband

Het laten plaatsen van een maagband in je maag is een effectieve manier om je te helpen afvallen. Het geeft je sneller een vol gevoel, en zorgt ervoor dat je minder eet. Het heeft echter zijn eigen voor- en nadelen.

Tot de voordelen behoren een betere insulineresistentie, een beter cholesterol, en een lagere hypertensie. Tot de nadelen behoren constipatie en voedselintoleranties.

Bovendien zijn sommige patiënten niet in staat om zoveel gewicht te verliezen als ze willen. Dit komt omdat de band beperkend is, en het kan nodig zijn hem opnieuw aan te passen.

Het Virtual Gastric Band gewichtsbeheersingsprogramma gebruikt technieken om van gezonder eten een gewoonte te maken. Het pakt emotionele problemen aan die te maken hebben met overeten, en het zorgt er ook voor dat je kleinere porties eet.

Het kan je ook helpen een gezond gewichtsbeheersingssysteem te ontwikkelen. Het maakt gebruik van de kracht van hypnose om je te helpen de beste resultaten te bereiken. De therapeut leidt je door een procedure die meerdere sessies in beslag neemt.

In tegenstelling tot een dieet gaat het Virtual Gastric Band gewichtsbeheersingsprogramma niet gepaard met ontberingen of medicijnen. Het is ontworpen om voorspelbare resultaten te geven en je te helpen gewicht te verliezen terwijl je nieuwe eetgewoonten ontwikkelt.

Hoewel er geen garanties zijn, is gebleken dat het Virtual Gastric Band programma in klinische onderzoeken een succespercentage van 95% heeft. Het is ook betaalbaar, en je kunt de procedure privé laten doen.

Sommige patiënten vinden het proces comfortabel, maar anderen voelen zich ongemakkelijk. De procedure kan leiden tot misselijkheid of overgeven, en het kan moeilijk zijn om te slikken. De band kan ook losraken.

Bovendien is het belangrijk om na een bariatrische operatie veel te drinken. Onvoldoende vocht kan leiden tot constipatie, en in het geval van een maagband kan het voedselintoleranties veroorzaken.

Gastric sleeve

Afhankelijk van je behoeften kun je kiezen uit verschillende soorten gewichtsverliesoperaties. Deze operaties helpen je gewicht te verliezen, en verminderen de risico’s die gepaard gaan met obesitas. Sommige procedures zijn omkeerbaar. De virtuele maagband/sleeve is zo’n procedure. Deze techniek wordt gebruikt in combinatie met een gewichtsbeheersingsprogramma. Het is een effectieve methode van gewichtsverlies waarbij veranderingen in het onderbewuste gedrag plaatsvinden. Dit helpt je gezondere keuzes te maken bij het eten en verandert je houding ten opzichte van voedingsmiddelen die schadelijk voor je zijn.

De virtuele maagband/sleeve procedure is een manier om gewicht te verliezen zonder een traditionele maagbandoperatie te hoeven ondergaan. Deze procedure is minder invasief dan een gastric bypass, en kan privé worden gedaan zonder lange wachtlijsten in het ziekenhuis. Degenen die de virtuele procedure hebben ondergaan melden positieve resultaten. Het kan ook privé gedaan worden zonder complicaties.

Een gastric sleeve procedure is een van de meest populaire gewichtsverliesoperaties. Deze operatie wordt gedaan met een laparoscoop, dat is een speciale chirurgische camera. Met de laparoscoop kan de chirurg de procedure met minimale incisies uitvoeren. De sleeve gastrectomie procedure is veilig, en er komt geen implantaat aan te pas. Maar er zijn risico’s, waaronder bloedingen door de nietjeslijn en een longembolie.

Patiënten die een gastric sleeve operatie hebben ondergaan kunnen verwachten meer gewicht te verliezen dan degenen die een gastric bypass operatie hebben ondergaan. Maar sleeve patiënten hebben een groter risico op het ontwikkelen van het dumping syndroom, dat is wanneer onverteerd voedsel zich te snel in de dunne darm verplaatst.

In tegenstelling tot een maagbandoperatie wordt bij een sleeve gastrectomie geen implantaat ingebracht en worden de darmen niet omgelegd. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor patiënten die niet in aanmerking komen voor een maagbandoperatie.

Maagbandomleiding

Over het algemeen is een maagband een minder ingrijpende procedure dan een maagbypass. De band, een opblaasbare siliconen ring, wordt om de bovenkant van de maag geplaatst.

Een gastric bypass leidt de dunne darm om, zodat het voedsel langzamer wordt opgenomen. Het vermindert ook de hoeveelheid calorieën die wordt opgenomen.

In de Verenigde Staten is een gastric bypass het meest voorkomende type operatie om af te vallen. Gastric bypass is ook duurder dan een maagband. Een maagband kost ruwweg PS8.500. Hij kan als daggeval worden uitgevoerd. Het heeft echter minder consistente resultaten.

De virtuele maagband is een niet-chirurgische procedure die gebruik maakt van hypnose. Hypnose is een proces dat de manier van denken over voedsel verandert. Door dit proces wordt de geest opnieuw getraind om te genieten van kleinere porties.

De virtuele maagband is een goede optie voor mensen die een blijvend gewichtsverlies willen bereiken. Het is een geweldig hulpmiddel om iemands levensstijl te veranderen. Het pakt echter niet de onderliggende oorzaak van overgewicht aan.

Een andere optie is de Virtuele Maagband/Sleeve, een gewichtsbeheersingsprogramma dat enkele van de nadelen van de traditionele maagband teniet doet. Dit programma gebruikt hypnotherapie om iemands geest te trainen in het herkennen van voedsel dat schadelijk is. Het verandert ook iemands perceptie van voedsel en moedigt hem aan meer te drinken.

De Virtuele Maagband/Sleeve is een effectieve manier om mensen te helpen hun gezondheid te verbeteren en aan obesitas gerelateerde ziekten te voorkomen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het een laatste redmiddel is.

Of iemand nu besluit een maagband of een sleeve gastrectomie te ondergaan, aan beide zijn risico’s verbonden. Deze risico’s omvatten ondervoeding en maagzuur.

 

Betrouwbaarheid van de virtuale maagband therapie

Virtuele maagband therapie is een niet-invasief alternatief voor fysieke bariatrische chirurgie. Deze procedure maakt gebruik van specifiekesuggesties om patiënten te helpen de band onbewust te accepteren. Als gevolg daarvan zullen ze hetzelfde gevoel hebben over de band en de effecten ervan op het lichaam als wanneer ze de operatie daadwerkelijk hadden ondergaan. Het heeft alle voordelen van fysieke chirurgie zonder het risico en de kosten. Van de alternatieven voor fysieke bariatrische chirurgie is virtuele maagbandtherapie het meest kosteneffectieve alternatief.

Virtuele maagbandsessies worden een-op-een uitgevoerd en duren ongeveer een uur. De eerste sessie duurt meestal anderhalf uur, maar aanvullende sessies kunnen in overleg worden gepland. De eerste sessie is gewijd aan het installeren van de virtuele maagband. Dit zal de persoon in staat stellen de porties te verkleinen. De overige sessies zijn optioneel.