Ik stop nu
Tuin en buitenleven

Thuiskantoor

Steeds meer ondernemers zetten een thuiskantoor op omdat het veel goedkoper is. Voor een klein kantoortje van een paar vierkante meter waar net een bureau in past betaal je al snel rond de 800 euro exclusief btw. Voor de startende ondernemer is dit natuurlijk gelijk een groot kostenpost.

Een eigen kantoor opzetten thuis is veel goedkoper en hiermee besparen de ondernemers veel geld. Tegenwoordig worden thuiskantoren steeds vaker opgezet in een tuinkamer. De kosten hiervan zijn laag en ook eenmalig. Ze hoeven de tuinkamer maar één keer in te richten en dit zouden ze toch al moeten als ze een kantoor zouden huren.

Voor een werkplek huren betaal je al makkelijk 500 euro per maand exclusief per maand en dan heb je niet eens een eigen kantoor. Je moet het delen met andere ondernemers en veel privacy heb je dan ook niet. Een thuiskantoor opzetten in een tuinkamer is dan ook een veel beter optie. Zelfs ondernemers die nog geen tuinkamer hebben laten het bouwen omdat dit toch veel goedkoper is. Ze geven dan eenmalig een bedrag uit voor het bouwen ervan en daarna hebben ze er geen kosten meer aan. In de meeste gevallen kost het laten bouwen van een tuinkamer wat 3 maanden huur zou zijn als ze een kantoor zouden huren.

verasol.nl/

metalura.nl/