Ik stop nu
Image default
Gezondheid

Zit je niet lekker in je vel? Nick de Waard heeft tips voor je!

Iedereen heeft momenten waarop ze zich niet op hun best voelen en niet lekker in hun vel zitten. Of je nu worstelt met een slecht humeur, angstgevoelens, stress of gewoon een gebrek aan motivatie, het is moeilijk om je goed te voelen als je niet helemaal 100% bent. Nick de Waard heeft een aantal tips voor je als jij je weer wat beter wilt voelen. Je kunt ook meer tips lezen als je niet lekker in je vel zit in dit artikel.

Als je je somber of gestrest voelt, kan het nuttig zijn om te zoeken naar dingen die je kunt doen om je snel beter te voelen. Hoewel er dingen zijn waar je gewoon geen controle over hebt, zijn er veel bruikbare stappen die je kunt nemen om de controle te grijpen en je nu beter te voelen.

Neem een ​​pauze

Soms kan een paar minuten weglopen van iets helpen als je je gestrest, overwerkt, opgebrand of uitgeput voelt. Stap weg van waar je mee bezig bent en geef jezelf wat tijd om over iets anders na te denken.

Onderzoekers hebben ontdekt dat zelfs het nemen van korte pauzes uw aandachtsvermogen kan verbeteren.

Een studie vergeleek mensen die een korte pauze van vijf minuten namen met degenen die geen pauze namen. Degenen die een pauze namen, namen deel aan een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder naar muziek luisteren en stil zitten. De resultaten toonden aan dat degenen die een pauze hadden genomen, beter presteerden bij taken die aanhoudende aandacht vereisten

Gaan wandelen

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) beveelt aan dat volwassenen ouder dan 18 elke week minstens 150 minuten aan lichaamsbeweging doen. Iets meer dan 20 minuten per dag naar buiten gaan en bewegen is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid en levensduur, het is ook een geweldige manier om je beter te voelen in het hier en nu.

Lichamelijke activiteit is gekoppeld aan vermindering van depressie en verbeterde stemming, dus een korte wandeling door de buurt kan een goede manier zijn om je meteen beter te voelen.

Naast de voordelen van lichaamsbeweging, kan buiten zijn in de natuur ook voordelen bieden voor de geestelijke gezondheid. Uit één onderzoek bleek dat deelnemers die tijd doorbrachten met wandelen in een natuurlijke omgeving, minder herkauwen. Dus als je je hoofd leeg wilt maken en je beter wilt voelen, ga dan naar de dichtstbijzijnde groene ruimte, zoals een park of een natuurpad.

https://nickdewaard.nl/niet-lekker-in-je-vel-zitten/