Ik stop nu
Image default
Tweewielers

Een complete gids voor wet- en regelgeving voor elk land en elke staat

Wetten en voorschriften voor elektrische steps

Sommige landen of plaatsen hebben nog steeds geen specifieke wet- en regelgeving met betrekking tot het gebruik van elektrische steps, of hebben onvolledige regelgeving s.

Als iets nog niet gereguleerd is, betekent dit meestal dat het zonder al te veel beperkingen kan worden gebruikt. Dat is meestal goed nieuws voor gebruikers.

Het is mogelijk dat in gevallen waarin elektrische steps nog niet gereguleerd zijn, impliciet zeer vergelijkbare wetten op hen van toepassing zijn, zoals fietswetten of motorwetten.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • de verkeersregels respecteren

  • rijden op het fietspad of langs de kant van de weg

  • misschien af en toe op het trottoir rijden, wanneer dit de enige beschikbare optie is

  • parkeren zodat u de beweging en het verkeer op het trottoir niet belemmert

Dat is allemaal normaal, verwachte, verantwoorde manieren om uw step te gebruiken, en zowel mensen als autoriteiten zouden daar geen problemen mee moeten hebben.

Verbod op elektrische steps

Sommige plaatsen verbieden het gebruik van elektrische steps helemaal. Dit zijn zeer zeldzame gebeurtenissen, maar op de plaatsen waar ze aanwezig zijn, zijn ze het grootste nadeel van steps, en het bezit van een step daar is vaak niet erg slim.

Meestal worden de verboden ingesteld als een overreactie op onverantwoord parkeren van deelsteps, of een ernstig ongeval. Meestal worden deze verboden na enige tijd opnieuw bekeken en worden ze vervangen door een meer redelijke wet die het gebruik van steps toestaat, maar op een meer verantwoorde manier, wat de perfecte balans is.

Waar moet ik op mijn elektrische auto rijden? step?

Als het gebruik van elektrische steps in uw regio niet gereguleerd is, kunt u mogelijk op het fietspad, aan de kant van de weg of op het trottoir rijden als dat de enige optie is. Probeer alleen als laatste redmiddel op openbare voetpaden en trottoirs te rijden. Je mag nooit op een snelweg rijden. Als uw stad of land een specifieke wet heeft over elektrische steps, is dat de laatste bron van waarheid.

Zijn elektrische steps straatlegaal?

Op de meeste plaatsen zijn de meeste elektrische stepmodellen zijn straatlegaal. Ze hebben ofwel specifieke wetten voor hen, of vertrouwen op fietswetten, motorwetten of standaard verkeerswetten voor voertuigen. Op plaatsen waar het gebruik van elektrische steps nog niet gereguleerd is, kunnen ze over het algemeen op straat en op de weg worden bereden.

Wat betekent het dat een elektrische step straatlegaal is?

In sommige gevallen plaatsen, worden elektrische steps geclassificeerd als motorvoertuigen. Wanneer dat het geval is, moeten ze voldoen aan de vereisten voor motorvoertuigen, waaronder vaak dat de step sterke koplampen en achterlichten heeft, betrouwbare remmen, luide geluidssignalering en andere vereisten waaraan sommige steps mogelijk niet kunnen voldoen. Soms moeten steps worden beperkt tot een bepaalde snelheid of motorvermogen om als legaal op de weg te worden beschouwd.

De term ‘straatlegaal’ was in het verleden enigszins onduidelijk bij gebruik voor elektrische steps. Het is meestal een term die wordt gebruikt om de staat en kenmerken van voertuigen te beschrijven (Wikipedia over straatlegaliteit), en elektrische steps werden vaak niet gecategoriseerd als voertuigen, maar meer als fietsen. Naarmate ze in motorvermogen en populariteit zijn gegroeid, heeft het publiek zich waarschijnlijk gerealiseerd dat elektrische steps volwaardige voertuigen kunnen zijn en is ze serieuzer gaan nadenken over gebruik op de weg.

Hoe maak je een elektrische step straat? legaal?

Als elektrische steps over het algemeen straatlegaal zijn in uw land of stad, maar uw specifieke model niet, heeft u mogelijk enkele opties om dat te wijzigen. In sommige gevallen moet u mogelijk extra uitrusting kopen, zoals sterkere lichten voor uw step, een luidere claxon of bel of sterkere remmen. In andere gevallen is uw step mogelijk te krachtig. In dat geval moet u opties onderzoeken zoals aangepaste firmware die de topsnelheid en het motorvermogen beperkt.

Mag ik met een elektrische step op het fietspad rijden?

Meestal kunnen elektrische steps zoals de Ninebot GT1E of de Joyor F1 op het fietspad worden gereden. Op sommige plaatsen is het duidelijk verboden elektrische steps op het fietspad te rijden, maar dat is slechts op een handvol plaatsen het geval, met name de staten Indiana en Washington in de VS.

Mag ik op een elektrische step rijden op het fietspad?

Op veel plaatsen is het niet toegestaan om met elektrische steps op trottoirs te rijden. Op deze plaatsen is er vaak een officiële of impliciete regel waardoor elektrische steps gedurende korte tijd op de trottoirs mogen rijden wanneer dat de optimale of de enige beschikbare optie voor hen is. Op sommige plaatsen mogen steps vrij op trottoirs rijden.

Wat is de leeftijdsvereiste voor elektrische steps?

Op de meeste plaatsen waar het gebruik van elektrische steps is gereguleerd, is er geen leeftijdsvereiste, of het is vastgesteld op 16 of 18. Op de plaatsen waar een rijbewijs vereist is om op een step te rijden, is de leeftijdseis gelijk aan de rijleeftijd.

Moet ik mijn elektrische step registreren?

Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld waar elektrische steps moeten worden geregistreerd, met name een paar staten in de VS (Alabama, Illinois, North Carolina en West Virginia), Ierland, de provincie Quebec in Canada en de Filippijnen.

 

https://nr1elektrischestep.nl/