Ik stop nu
Tuin en buitenleven

De kracht van lokaal Douglas hout voor klusprojecten

Iedereen die aan een klusproject wilt beginnen heeft Douglas hout voorbij zien komen als potentieel bouwmateriaal. En met goede reden! Douglas hout kun je makkelijk en voordelig inkopen bij je lokale houthandel in Roosendaal. Omdat het meeste Douglas hout in Europa gewonnen wordt, is het goedkoper dan andere harde houtsoorten zoals eiken of teak. En er zijn meer redenen te noemen die Douglas hout tot het ideale bouwmateriaal maken voor jouw volgende klusproject!

Douglas hout heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding

Douglas hout kun je in Roosendaal kopen bij je lokale houthandel. Het hout wordt vanuit Europese bossen aangevoerd waardoor de transportkosten laag blijven. Andere lokale houtsoorten zoals Vuren en Grenen zijn veel zachter en daardoor minder geschikt voor bijvoorbeeld een tuinhuisje met veranda. Douglas hout gaat veel langer mee, onbewerkt al 10 tot 15 jaar en nabehandeld zelfs langer dan 20 jaar! Dat is een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en je kunt het hout bij de houthandel in Roosendaal zelfs op maat laten zagen waardoor je flink wat tijd bespaart.

Een makkelijk te bewerken houtsoort voor vrijwel ieder project

Een ander voordeel van Douglas hout is dat het ondanks zijn stevigheid makkelijk te bewerken is. Je kunt het zonder al te specialistisch gereedschap snel zagen, schuren, boren en bewerken met beits. Met een cirkelzaag, een schuurmachine en een accuboor kom je een heel eind!

Omdat het hout zich zo makkelijk laat bewerken kun je het voor talloze verschillende projecten gebruiken. Tuinhuizen worden vaak van Douglas hout gebouwd maar ook veranda’s, overkappingen en schuttingen maak je relatief eenvoudig van Douglas. Je kunt eventueel restmateriaal zelfs gebruiken voor een leuke tuintafel of een relaxte loungebank. Je kunt ook langsgaan bij de houthandel in Roosendaal en daarom advies vragen. Het is zelfs mogelijk om verschillende opgebouwde voorbeelden te bekijken of om een bouwpakket te kopen dat je thuis alleen nog maar in elkaar hoeft te zetten. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?