Ik stop nu
Vakantie

Beste stranden om te ontdekken in Menorca met een huurauto

Menorca, een klein eiland van Spanje, wordt vaak over het hoofd gezien als toeristische bestemming. Nochtans is dit bescheiden eiland een verbluffende vakantiebestemming. Betoverende witte zandstranden, turkoois water en adembenemende landschappen zijn waar Menorca beroemd om is. Als je de meest fantastische strandvakantie wilt beleven, ga dan naar Menorca, een eiland van de Balearen, gelegen in de Middellandse Zee.

Als je de mooiste stranden van Menorca wil verkennen, dan is de beste manier om dit te doen door een auto te huren. Er zijn vele autoverhuurbedrijven in Menorca, en als je de autoverhuurdiensten vergelijkt, kan je het beste gaan voor een optie waarmee je in heel Spanje met de huurauto mag rijden. Deze site zijn experts in autoverhuur op Menorca: https://www.autospanje.nl/nl-luchthaven-minorca/. Het zorgvuldig vergelijken van autoverhuurbedrijven zal je helpen om een goedkope huurauto en de beste autoverhuurdienst te vinden. Als je een auto nodig hebt tijdens de hele vakantie op het eiland is het aan te raden om de auto te huren vanop de luchthaven. Op de luchthaven vind je het grootste aanbod aan autoverhuurdiensten.

Hier zijn enkele van de beste stranden van Menorca om met je huurauto te verkennen.

1. Cala Pregonda

Cala Pregonda is één van de meest opwindende stranden om te bezoeken in Menorca. Maar zelfs met een huurauto is het niet het meest toegankelijke strand om te bereiken. Maar de trip ernaartoe is zeker de moeite waard. Het Cala Pregonda strand ligt aan de noordkust van Menorca. Het gouden zand van dit strand, samen met rotsachtige stukken, maken het bijna tot een buitenaards landschap, misschien iets wat je zou verwachten te zien als je met je huurauto naar Mars zou rijden en Mars een oceaan zou hebben.

2. Cala Macarella en Cala Macarelleta

Kristalhelder turquoise water, wit zand, kleine rotsachtige kliffen, alles omgeven door een dicht bos, dit is wat je te wachten staat als je voet zet op Cala Macarella en haar zusterstrand Cala Macarelleta. Deze twee stranden zijn als het ware de sterrenstranden van Menorca en een bezoek aan deze prachtige stranden is een must als je op het eiland bent. Dit zijn de populairste stranden van Menorca, met speciale parkeergelegenheid buiten het strandgebied om je huurauto te parkeren.

De stranden zijn omgeven door majestueuze kliffen en een dicht dennenbos en hebben een heleboel inhammen die je kan verkennen. Het is belangrijk te weten dat om deze stranden te beschermen, de lokale overheid van Menorca niemand toestaat het strand met de auto te betreden tijdens het toeristische hoogseizoen. Dus parkeer je auto op de parking en wandel het strand tegemoet.

3. Calas Mitjana and Mitjaneta

Cala Mitjana is een prachtige baai aan de zuidkant van het eiland. Het strand is aan de ene kant omgeven door hoge kliffen die begroeid zijn met dennenbomen en aan de andere kant met helder blauw en ondiep water. Er is een kleine parkeerplaats op een steenworp afstand waar je je huurauto kan parkeren en vervolgens een korte wandeling kan maken naar het strand.

De afgelegen ligging van dit strand maakt het een zeer unieke en aantrekkelijke optie voor bezoekers die liever wegblijven van de drukte. Als je daar bent, kan je ook rond de kaap zwemmen of een wandeling over de klif maken om Cala Mitjaneta te bereiken, dit is het naburige strand. Cala Mitjaneta bezit een vergelijkbare schoonheid, maar het is iets kleiner en er zijn nog minder mensen.

https://www.autospanje.nl