Ik stop nu
Image default
Vakantie

Vakantie Tip: Maak Een Roadtrip Door Europa

Table of ContentsGoedkope Vakantie Landen EuropaOost-duitsland In 11 Stops (Met 8 Handige Roadtriptips!)Vakantie Europa NajaarVakantie Plekken Europa Met StrandVakantie Europa TestenRoadtrip Europa: 7x Dit Zijn De Mooiste Stops – Tui SmileVakantie Scholen EuropaRoadtrip Europa: 7x Dit Zijn De Mooiste Stops – Tui SmileVakantie Europa Aan Meer

In Europa zijn vrijwel alle landen met een camper te bereiken en de infrastructuur is goed geregeld. Het is ook erg handig dat je meer spullen mee kan nemen in vergelijking met de auto of met het vliegtuig. Daarnaast ben je vrij om te gaan en staan waar je wil.

Nederland ligt wat hoger gelegen in Europa. Waardoor het handig is om de mooiste roadtrip door Europa te beginnen in Duitsland. Via Duitsland is het mogelijk om naar de landen in het Noorden van Europa te gaan. Wanneer je bijvoorbeeld naar Denemarken en Zweden gaat, is het zeker aan te raden om een kijkje te nemen in de prachtige steden Kopenhagen en Stockholm.

De perfecte roadtrip door Europa: dit zijn de zeven mooiste stopsOp Stedentrip in Europa? 44x de leukste citytrips binnen Europa!

Nadat je de landen in het Noorden van Europa bezocht hebt, is het aan te raden om via Duitsland naar het Oosten van Europa te gaan. Hier vind je onder andere de bekende steden Praag en Budapest. De meest bezochte Europese landen liggen in het Zuiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Italië, Spanje en Frankrijk.

Actieve Vakantie Europa Gezin

Wil je graag meer informatie over een camper huren? Dan raad ik het zeker aan om een kijkje te nemen op .

Oost-Europa leent zich perfect voor een roadtrip. Het is dichtbij genoeg om met je eigen auto heen te rijden om vervolgens de mooiste plekjes van Europa aan te doen. Deze autoroute van ongeveer drie weken brengt je naar de pittoreske steden, indrukwekkende bergen, wonderschone meren en schilderachtige paleizen van Tsjechië, Polen, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Slovenië en Oostenrijk.

als je op zoek bent naar meer roadtripinspiratie, dan vind je hier de 20 mooiste roadtrips door Europa. Waarom Oost-Europa? Oost-Europa is een van de meest ondergewaardeerde reisbestemmingen. De populaire landen in West-Europa zijn bij Nederlanders wel bekend, maar minder vaak wordt de autorit oostelijk ingezet voor een vakantie. Zonde! Ik ben dol op de sfeervolle steden – ook ideaal voor een Europese stedentrip – historische gebouwen, prachtige natuur en warme cultuur.

Roadtrip Europa Maken? – 19x De Leukste Autovakanties Europa!

Ieder land is eigenlijk wel een reis waard. Waarom een roadtrip? Je kan prima door Oost-Europa rijden met het openbaar vervoer. Sterker nog: ik reisde een lange tijd door Oost-Europa met de trein met een interrail pas. Maar met een auto ben je heel wat meer flexibeler. Je bent niet afhankelijk van treintijden, je maakt onderweg de mooiste stops en je kunt ook makkelijk prachtige bestemmingen buiten de grote steden bezoeken.de mooiste Interrailroutes om met de trein door Europa te reizen.

Ook in voorjaar en herfst is het goed toeven in Oost-Europa, maar de zomer heeft wel mijn voorkeur. Ik zou minimaal twee tot drie weken uittrekken voor een roadtrip door Oost-Europa. Deze reisroute gaat uit van ongeveer drie weken. Als je minder lang de tijd hebt, adviseer ik je om een deel van de route te kiezen.

De charmante straten en historische gebouwen kunnen je eindeloos vermaken. De hoogtepunten van Praag:Het Oude Plein en Stadhuis met het oudste nog werkende uurwerk ter wereld. De Praagse Burcht hoog boven de stad met prachtige uitzichten en bezoekjes aan een het paleis en kerken. De Karelsbrug met tientallen beelden en minstens zoveel straatverkopers.

Vakantie Met Kind Europa

De bibiotheek van het Strahov-klooster, niet ver van de Praagse Brucht. je boekt in Praag deze 10 prachtige slaapplekken voor een zachte prijs via Airbnb, steeds een volledig eigen appartement voor een betaalbare nachtprijs. Stop 2: Wroclaw in Polen, Wroclaw is misschien niet de bekendste stad in Polen, maar absoluut een bezoek waard tijdens deze roadtrip.

Stop 3: Warschau in Polen, De Poolse hoofdstad heeft historische straten, mooie pleinen en prachtige gebouwen. Het is niet vanzelfsprekend dat je dit allemaal kan zien. In de Tweede Wereldoorlog werd de stad vrijwel compleet verwoest. Later is het oude centrum (‘Stare Miasto’) van Warschau weer opgebouwd aan de hand van oude foto’s.

De hoogtepunten van Warschau:Het Paleis van Cultuur en Wetenschap, een van de hoogste gebouwen in Polen en uit de tijd van Stalin. Oude Marktplein met haar kleurige huizen en Zeemeermin-beeld, het symbool van de stad. Slotplein met het Koninklijke Paleis en koning Sigismund-zuil. wij hebben voor een volgend bezoek aan Warschau onze favorietenlijst al klaarliggen.

Vakantie Steden Europa

Dit berggebied is de perfecte plek om naast alle steden ook van de natuur in Oost-Europa te genieten. Hier liggen de Tatra Mountains, waar je prachtige bergwandelingen kan maken en in idyllische berghutten kan slapen. De bekendste plaats in dit gebied is Zakopane in Polen. Het is een populaire wintersportbestemming en heeft veel karakteristieke huisjes.

De Donau splitst de stad in twee delen: Boeda en Pest. Je zult waarschijnlijk slapen in Pest, maar ook een bezoek brengen aan Boeda. Boeda is een stuk heuvelachtiger, dus je hebt hier mooie vergezichten over de stad, zoals vanaf de Gellertberg. Ook vind je hier de burcht van Boeda, een van de populaire bezienswaardigheden van de stad.

Populair zijn de ‘ruin bars’, gevestigd in leegstaande gebouwen in de stad. De bekendste is Szimpla Kert, geroemd als de beste bar ter wereld. De hoogtepunten van Boedapest:Het parlement van Boedapest, waar je een rondleiding kan krijgen langs de mooiste zalen. De ‘ruin bars’ zoals Szimpla Kert. De badhuizen, de een nog mooier dan de ander, met Széchenyi-buitenbaden en art nouveau-badhuis Gellert als de bekendste.

Stedentrip – Npo3 3 Op Reis

Stop 8: Meer van Bled in SloveniëDe bekendste en meest fotogenieke bestemming in Slovenië is ongetwijfeld het Meer van Bled. Middenin het meer ligt een schilderachtig eilandje met een op een heuvel een kerkje. Je kan er zelf heen roeien met een gehuurd bootje of je over laten varen. Ik vierde hier ooit als tiener vakantie met mijn familie en roeide met ons opblaasbootje zelf naar het eiland om met mijn kleine nichtje een kerkdienst bij te wonen.

Inspiratie voor reizen, citytrips en hotspots van Healthy Wanderlust20x de leukste stedentrips in Europa voor op jouw travellist – The Hike

En dat allemaal tegen een schilderachtige achtergrond van besneeuwde bergtoppen. De oude stad – Altstadt – is het mooiste deel van Salzburg en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dwalend door de pittoreske straatjes zoals de Judengasse zie je de authentieke uithangborden en kleurrijke geveltjes. Het bekendst is het Mirabell Paleis uit de zeventiende eeuw met prachtige paleistuinen – Leuven.

net als de rest van Oostenrijk is Salzburg best prijzig, maar deze 9 privékamers en appartementen via Airbnb zijn nog redelijk betaalbaar. Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen:report this ad.

Vakantie Dagen Europa

Het Ma(i)nhattan van Europa: vanwege de imposante skyline is het een van de bijnamen van het Duitse Frankfurt. En waar New York beroemdheden kent als Alicia Keys en Robert de Niro, heeft ook Frankfurt befaamde inwoners. De bijzonderste? Een…

Vier miljoen reizigers gingen in 2019 vanuit Nederland per trein de grens over. Een groei van 13 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De populariteit is een gevolg van klimaatverandering en de bewustwording daarover, denkt Helmut Brall, directeur van Treinreiswinkel. Maar het komt ook door betere verbindingen zoals de Eurostar, dat reizigers een goed alternatief voor het vliegtuig biedt om snel in hartje Londen te staan.

Zo gaat er vanuit Amsterdam elke dag een directe trein naar de Zwitserse stad Basel, waar je weer aansluitingen alle kanten op hebt. De reis duurt een krappe zeven uur, een retourtje is te koop vanaf 80 euro. Met de trein langs de Zwitserse Alpen. © i, Stock “Dorpen in de Alpen willen zo min mogelijk autoverkeer hebben.

Vakantie Europa Code Oranje

Zelfs naar de kleinste plaatsjes rijdt elk half uur wel een trein. Je kunt ontzettend veel zien en doen zonder een auto nodig te hebben”, zegt Brall. Niet alleen vanwege klimaat, ook leuk en comfortabel Sterker nog, met de trein kom je zelfs op plekken die voor auto’s niet bereikbaar zijn.

Dat is een prijzige toeristische trein (vanaf 595 euro voor drie dagen), maar ook de reguliere treinen door de Alpen zijn allesbehalve een straf. Dat weet ook Marianne de Winter uit Den Haag, die in de afgelopen anderhalf jaar maar liefst vier keer met haar zoon naar Oostenrijk reisde. Niet zozeer vanuit klimaatoverwegingen, maar vooral om praktische redenen: “Ik heb geen rijbewijs en wij vinden reizen met de trein heel leuk en comfortabel.” De Glacier Express op het Landwasserviaduct.

Roadtrip Europa   Dé Rondreis Europa In 3, 4 Of 6 WekenRoadtrip Europa Dit is de ultieme route voor een afwisselend avontuur

“Tot vijftien jaar reizen kinderen gratis in Oostenrijk en Duitsland. En als dat je eindbestemming is, geldt dat ook al binnen Nederland. Daarom ben ik de afgelopen periode ook zo vaak geweest, want in januari werd mijn zoon vijftien”, vertelt De Winter lachend. Interrail populair onder ouderen Voor wie voordelig per trein meerdere bestemmingen in Europa wil aandoen, is de Interrail Pas – waarmee je onbeperkt door Europa kan reizen – een uitkomst.

Vakantie Europa Maart

Het heeft iets nostalgisch. De meeste mensen kiezen voor een pas waarbij ze zeven dagen kunnen reizen binnen een maand. Dat kost 251 euro voor jongeren (tussen 12 en 27 jaar), 335 euro voor volwassenen (vanaf 28 jaar) en 302 euro voor zestigplussers. Bij interrailen denken veel mensen meteen aan jonge backpackers, maar Brall ziet juist dat het ticket bij ouderen aan populariteit wint.

Dus mensen kopen bij ons hun pas, stippelen een route uit en wij reserveren de plaatsen”, vertelt Brall (Gent). Oost-Europese boemeltjes Wel is het zo dat het in het ene land wat makkelijker reizen is dan in het andere. Daar kan Wesley Pechler uit Groningen over mee praten. Hij heeft het vliegtuig inmiddels afgezworen en al verschillende treinreizen door Europa gemaakt.