Ik stop nu
Image default
Electronica en Computers

Wat is een kabelboomassemblage?

De primaire functie van een kabelboom assemblage is het oplossen van problemen binnen elektrische systemen die verband houden met elektrische vereisten en geometrische beperkingen. Ze bieden fysieke ondersteuning voor een groep kabels en draden die in een specifieke ruimte zijn geïnstalleerd. Kabelbomen worden grotendeels alleen gebruikt voor organisatorische doeleinden in toepassingen met minder hoge eisen. Ze zijn doorgaans niet geschikt voor gebruik buitenshuis of voor gebruik in omgevingen met schadelijke milieurisico’s. 

Heb jij de hulp nodig van een kabelboom assemblage? Kijk op onze website. 

Wat is een kabelboom assemblage precies?

Soms een kabel of kabelboom assemblage genoemd, een harnas samenstel rangschikt groepen draden en/of kabels in een enkele eenheid voor bescherming en organisatie met verschillende verschillende terminals en connectoren eraan bevestigd, die in vorm of lay-out zijn gevormd en de connectoren naar de verschillende verbindingen leiden punten van een vergadering. 

Een kabelboom assemblage biedt een goedkope elektrische oplossing die is ontworpen om elektrische bedradingssystemen te organiseren.

Het handhaven van de vereiste lengtes en oriëntaties van draden en kabels is een essentieel onderdeel om een ​​snellere en eenvoudigere installatie te vergemakkelijken. 

Assemblages kunnen een veelvoud aan kabel- of draadconstructies, maten, kleuren en materialen omvatten die allemaal worden gebruikt in overeenstemming met de gespecificeerde toepassing. 

Een harnas samenstel gebruikt typisch omhulde draden en/of meeraderige kabels die bij elkaar worden gehouden door ty-wraps of buizen die de gebundelde draad/kabels beschermen en organiseren. De meeste toepassingen vereisen ook unieke aansluitingen, zoals stekker- of stopcontact arrangementen die aan de draden zijn bevestigd. Gezien het aantal mogelijke variabelen dat erbij betrokken is, zijn alle kabelbomen aangepast aan de beoogde gebruiksomgeving.

Gebruik van harnas montage:

Het primaire gebruik van harnas assemblages heeft betrekking op tijdbesparende inspanningen in massaproductie, waarbij herhaling van een machine- of component assemblage een essentieel onderdeel is van de productie van eenheden. Enkele veelvoorkomende toepassingen van kabelboom assemblages zijn: 

  • Draden bij elkaar groeperen om ze georganiseerd te houden.

  • Tijdwinst bij het bevestigen van de draden in de gegeven montage.

  • Het groeperen/organiseren van interne draden in computers, industriële apparatuur, apparaten, auto’s, vliegtuigen en andere elektrische systemen.

  • Minder ruimte nodig voor bedrading in krappe ruimtes.

Wat is een PCB service? Lees er hier alles over.

http://confed.eu