Ik stop nu
Image default
Gezondheid

Stop met roken: dit zijn de bijwerkingen

Bijwerkingen van stoppen met roken

De bijwerkingen van stoppen met roken kunnen voor sommigen extreem zijn. Veel mensen hebben het gevoel dat ze griep hebben als ze een ontwenningsfase doormaken. Dit komt omdat roken elk systeem in je lichaam beïnvloedt. Wanneer u stopt, moet uw lichaam zich aanpassen aan het niet hebben van nicotine.

Stop met roken, want deze bijwerkingen slechts tijdelijk zijn.

Hoofdpijn en misselijkheid

Roken beïnvloedt elk systeem in je lichaam. Hoofdpijn , misselijkheid en andere lichamelijke symptomen komen vaak voor als de nicotine je lichaam verlaat.

Tintelingen in handen en voeten

Naarmate uw bloedsomloop begint te verbeteren, kunt u tintelingen in uw handen en voeten voelen.

Hoesten en keelpijn

U kunt hoesten en een zere keel krijgen als uw longen het slijm en ander vuil dat roken veroorzaakt, beginnen op te ruimen.

Verhoogde eetlust en bijbehorende gewichtstoename

De energieboost die je ervaart als je stopt met roken verhoogt je eetlust. Sommige mensen eten ook meer omdat ze sigaretten vervangen door voedsel om het hoofd te bieden aan de “hand-to-mouth”-gewoonte van roken. Beide leiden tot gewichtstoename.

Intense hunkering naar nicotine

Je lichaam is afhankelijk van nicotine terwijl je rookt. Het zal ernaar hunkeren als het zonder gaat. Het hunkeren naar piek tussen het merk van twee en vier weken.

Prikkelbaarheid, frustratie en woede

U maakt een grote verandering – uw geest en lichaam moeten zich aanpassen door iets op te geven waarvan je afhankelijk bent geworden. Dit veroorzaakt vaak prikkelbaarheid en woede.

Constipatie

Nicotine tast de dunne darm en de dikke darm aan . Wanneer u de nicotine weghaalt, kunt u constipatie ervaren omdat uw lichaam zich aanpast om zonder nicotine te gaan.

Angst, depressie en slapeloosheid

Rokers hebben een verhoogd risico op depressie en angst, hoewel de reden hiervoor onduidelijk is. U mag roken om u beter te voelen. Als u stopt met roken, kunt u zich angstiger en depressiever voelen. Ook slapeloosheid komt vaak voor.

Depressie is een ernstige aandoening. Het is het beste om het te behandelen met een medische professional , die gesprekstherapie, geneesmiddelen of lichttherapie kan aanbevelen . Enkele alternatieve remedies die u naast een door een arts voorgeschreven behandeling kunt gebruiken, zijn onder meer:

  • Sint-janskruid

  • Omega-3 vetzuren

  • acupunctuur

  • massage therapie

  • meditatie

  • Aankoop sint-janskruid enomega-3-vetzuursupplementen .

Moeite met concentreren

Alle bijwerkingen van het stoppen met roken kunnen het in het begin moeilijk maken om u te concentreren.

Droge mond

Roken is een veelvoorkomende oorzaak van een droge mond . De stress en angst die gepaard gaan met ontwenning kunnen het erger maken als je je aanpast.

Wil je ook stoppen met roken? Lees hier hoe je daarmee het beste kunt beginnen. 

http://ikstopermee.nl