Ik stop nu
Image default
Beauty en verzorging

De voordelen van een magnesium voetenbad

Heb je al wel eens een magnesium voetenbad geprobeerd? Mocht dit iets nieuws voor je zijn, lees dan snel verder want de voordelen die gepaard gaan met een magnesium voetenbad zijn groter dan je wellicht zou verwachten. In dit artikel lees je alles over de voordelen van een magnesium voetenbad. Dit mineraal kan een hoop voor je betekenen. Niet voor niets is de populariteit van magnesiumzouten en -oliën de laatste tijd enorm aan het toenemen. Door de hieronder beschreven voordelen van een magnesium voetenbad snap je meteen waarom.

Magnesium is een belangrijk mineraal

Het belang van magnesium voor de mens moet niet onderschat worden. Het is meer dan een stof die atleten op de handen wrijven als ze bijvoorbeeld in de ringen gaan hangen. Het is een mineraal die het menselijk lichaam niet zelf kan aanmaken, maar die wel belangrijk voor ons is. Daarom moeten we het uit andere producten halen, bijvoorbeeld voeding. Magnesium heeft invloed op de opbouw van onze botten, de overdracht van prikkels in het zenuwstelsel, de werking van onze spieren, de werking van het hart, de regulering van onze bloeddruk, het ontspannen van onze spieren en het op peil houden van ons immuunsysteem.

In de vorm van een magnesium voetenbad kan deze mineraal ook bijdragen aan een mooiere en gezondere huid. 

Magnesium wordt goed opgenomen door de huid

Als je een tekort hebt aan magnesium, is het verleidelijk om voedingsproducten te zoeken waarin magnesium zit. Zo vul je het tekort bij. Toch is dit niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld omdat je die voedingsproducten niet lekker vindt of omdat je simpelweg niet de tijd hebt om die producten te kopen dan wel er gerecht mee te maken. Het goede nieuws is dat de huid magnesium goed kan opnemen. 

Via een voetbad kan het magnesium dus goed worden opgenomen. Dat heeft een hoop positieve effecten op je gezondheid. Naast de hierboven genoemde effecten weet je zo zeker dat je jouw dagelijkse aanbevolen hoeveelheid mineralen binnen krijgt. Bovendien kun je door te veel voedsel met magnesium te eten last krijgen van diarree. Een magnesium voetenbad voorkomt dit probleem. 

Positief effect op ontstekingsprocessen

Een ander voordeel van een magnesium voetenbad is dat magnesium die via de huidbarrière naar binnen komt een positief effect heeft op de ontstekingsprocessen binnen je lichaam. Je afweersysteem zorgt er over het algemeen voor dat ontstekingen voorkomen worden. Helaas is niet van iedereen de afweer even sterk. Bovendien kun je last hebben van bijvoorbeeld artritis of een vergelijkbare ontstekingsziekte. Magnesium heeft hier een positief effect op. Ook in dat opzicht kan een magnesium voetenbad een verschil maken. Benieuwd naar welke andere producten, naast producten met magnesium, bij kunnen dragen aan een beter verzorgde huid? Hier vind je meer producten die goed zijn voor je huid.