Ik stop nu
Image default
Entertainment

3 soorten sportbekers om uit te kiezen

Je toernooi is natuurlijk niet compleet zonder sportbekers. Het is de kers op de taart van je evenement en bovendien een belangrijke manier om de atleten te eren voor hun geleverde prestaties. De vraag is daarom mee, wat valt er te kiezen? In dit artikel alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken.

Bokalen: de meest voorkomende wedstrijdbekers

De bokaal is de meest bekende soort sportbeker die wordt uitgereikt op toernooien en wedstrijden. De beker kenmerkt zich door de hoge voet, die vaak is bevestigd op een blok kunststof, marmer of hout. Ook de grote mondopening is opvallend. Bij sommige bokalen is deze afgedekt met een deksel. Grotere bokalen hebben vaak twee grote oren zodat ze makkelijker opgepakt kunnen worden. Bij kleinere modellen ontbreken deze meestal. Dankzij moderne productietechnieken zijn kleine kunststof sportbekers al verkrijgbaar vanaf €5,-. Grotere bokalen die worden uitgereikt op toernooien kosten ergens tussen een paar tientjes en enkele honderden euro’s.

Luxe wisselbekers die lang meegaan

Een andere soort populaire sportbeker is de wisselbeker. Wisselbekers zijn vaak een stuk groter en luxe afgewerkt met bijvoorbeeld edelmetalen en gravures. Dat maakt een wisselbeker natuurlijk wel wat duurder dan een bokaal. Maar een bokaal reik je maar één keer uit terwijl een wisselbeker soms wel jaren binnen de competitie blijft.

Gepersonaliseerde sportbekers

Dit zijn weliswaar geen specifieke soort bekers want je kunt tegenwoordig vrijwel alle soorten trofeeën personaliseren. Het naamplaatje is eenvoudig te veranderen en bij de meeste leveranciers heb je de keuze uit wel honderden verschillende afbeeldingen die je op de trofee zelf af kunt laten drukken. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een eigen afbeelding te uploaden. Handig voor een bedrijventoernooi waarbij je het logo van je bedrijf op de trofee af kunt laten drukken. Zo maak je meteen mooi reclame!