Ik stop nu
Image default
Kinderen

Wanneer is mijn baby niet langer een pasgeborene?

De grootste mijlpaal in het leven van je pasgeborene is het vermogen om te lachen. Dit gebeurt meestal rond de leeftijd van vier tot zes maanden. Het is een teken van je liefde en vreugde, en een geweldige manier om te bepalen hoe oud je kind is.

 

 

Wanneer is mijn baby geen pasgeborene meer? En hoe zit het met alle andere nuances die bij deze overgang horen? Lees verder om erachter te komen. Je zult verrast zijn om te horen dat er verschillende tekenen zijn die je kunnen helpen herkennen wanneer je baby niet langer een pasgeborene is.

Een van de moeilijkste fasen voor nieuwe moeders is slaapgebrek. Een pasgeborene moet vaak worden vastgehouden en zal vaak protesteren als je hem te lang neerlegt. Uiteindelijk zal je baby echter vast voedsel gaan eten (in gepureerde vorm). Tegen die tijd zal je baby ’s nachts langere tijdsdelen eten. Dit is een grote mijlpaal voor jou en je baby.

De baby heeft niet langer frequente voedingen nodig. Het kan beginnen met vaste stoffen in gepureerde vorm wanneer het deze leeftijd bereikt. De definitie van een pasgeborene is niet universeel, dus sommige baby’s worden nog steeds als een pasgeborene beschouwd. Je baby kan nog steeds enkele pasgeboren kenmerken vertonen, maar je zult weten dat het tijd is om je baby over te zetten in vast voedsel. Dan kunt u ontspannen. Door deze dingen te doen, zal je baby minder behoeftig zijn.

Wanneer is mijn baby geen pasgeborene meer? Je pasgeborene heeft de hierboven genoemde mijlpalen bereikt en het is tijd om te stoppen met huilen! Je baby zal al snel vast voedsel in pureevorm gaan eten. Je kleintje zal beginnen te rollen en gepureerd voedsel gaan eten. De meest voorkomende mijlpaal om het einde van een pasgeboren fase te markeren, is wanneer de baby vast voedsel begint te eten. Je baby is hier na drie maanden klaar voor.

Wanneer is mijn baby geen pasgeborene meer? Als pasgeborene zal het nog steeds de baby-eigenschappen hebben, maar je zult waarschijnlijk kunnen zien of je baby geen “echte” pasgeborene is. Je zult in staat zijn om het verschil te herkennen. De ontwikkeling van je kind zal anders zijn dan die van jou, en hij zal het eerder laten zien. Als je kind hier geen tekenen van vertoont, is je baby geen echte baby meer.

Tegen de tijd dat je baby geen pasgeborene meer is, is hij geen pasgeborene meer. Je kunt hem echter nog steeds als een pasgeborene beschouwen als je het niet zeker weet. De term “neonatale” verwijst immers naar het stadium waarin je baby stopt met huilen. Je moet ook bereid zijn om hetzelfde onderscheid te maken bij je baby. Hoe ouder je baby is, hoe geavanceerder hij/zij is.

 

Lees meer op de baby blog van Oivr.nl