Ik stop nu
Image default
Aanbiedingen

Welke soorten vloerverwarming zijn er?

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een nieuwe vloerverwarming in huis. Het is wel belangrijk om te kijken welke mogelijkheden er zijn. Hieronder worden de soorten duidelijk uitgelegd.

 

Droogbouw

Als je kiest voor een vloerverwarming zijn er maar twee soorten waar je uit kan kiezen. De eerste is een droogbouwsysteem vloerverwarming. Dit is een vloerverwarming die erg geschikt is voor een bestaande woning of een nieuwe woning met een houten vloer. De vloerverwarming wordt geplaatst in de isolatieplaat.

 

Voordelen droogbouw

Bij een droogbouwsysteem vloerverwarming zitten ook een paar voordelen. Zo is de woning veel sneller warm en kan je gebruik maken van het koelen van het huis. Ook heb je bij deze vloerverwarming maar een beperkte vloerverhoging, dat is natuurlijk ideaal. De meest geschikte plek voor een droogsysteem is de badkamer. En als laatste is een droogbouw vloerverwarming makkelijk te installeren. 

 

Natbouw

Bij deze vloerverwarming worden buizen en slangen in een cementlaag geplaatst. Dit is anders dan bij een droogbouwsysteem. Er is een wapening nodig om het krimpen en uitzetten van de vloerverwarming goed onder controle te houden. Het is mogelijk om een natbouwsysteem vloerverwarming zelf te plaatsen. Je hebt voor deze klus namelijk niet zoveel materialen nodig. 

 

Uiteindelijk is het natuurlijk wel beter om een vloerverwarming aan te laten leggen door een vakman. Zij zijn specialist op dit gebied en doen dit dagelijks. Op deze manier bieden zij een veel beter eindresultaat dan als  je het zelf gaat doen. Maar proberen kan nooit kwaad.