Ik stop nu
Image default
Meubels

Tips om je slaapkamer te decoreren met Plaisier Interieur

Bedden, kussens, lampen, nachtkastjes – of u nu een aspirant-interieurontwerper bent of gewoon uw eigen huis een opknapbeurt wilt geven, de slaapkamer kan een uitdagende plek zijn om goed ontworpen te laten voelen, omdat het allemaal draait om gezelligheid en functionaliteit. Maak je geen zorgen; hier zijn een paar decoratie-ideeën en tips om je te helpen het meeste uit je slaapkamerinrichting te halen. Lees hier alles over hoe je een slaapkamer decoreert met Plaisier Interieur.

Ga subtiel om met de kleuren

Mooie slaapkamers zijn bedoeld als rustgevende, comfortabele ruimtes, en de beste kleuren om dat te bereiken zijn delicate kleurenschema’s: neutrale kleuren zoals wit en crème kleuren of een licht kleurenpalet zoals lavendel en lichtblauw. 

Dit betekent niet dat je slaapkamer saai hoeft te zijn – als je favoriete kleuren gedurfde kleuren zijn, voel je dan vrij om te experimenteren met verschillende manieren om interessante knallen van kleur toe te voegen. 

Probeer eens een paar opvallende kussens, een druk dekbedovertrek, dekbedovertrek of sprei, of zelfs een interessante verf kleur of behang op een accentmuur of het plafond.

Zorg ervoor dat u kunt bewegen 

Een van de beste manieren om je slaapkamer een rustgevende en ontspannen sfeer te geven, is je te concentreren op het bewegings gemak, of hoe goed je over de vloer kunt lopen zonder het gevoel te hebben dat je krap zit. 

Probeer waar mogelijk veel overbodige slaapkamermeubels in je slaapkamer te vermijden, zodat je niet struikelt over boekenkasten en salontafels of je langs nachtkastjes wringt om bij je bed te komen. 

Dit is vooral belangrijk in kleine ruimtes en kleine kamers, waar de ruimte zo beperkt is dat je ervoor moet zorgen dat je kunt ademen. Als je het extra moeilijk hebt, denk dan aan extra opbergruimte, zoals lades onder je bed.

Denk aan het visuele gewicht van je meubels

Hoewel het gemak waarmee je je kunt bewegen een goede manier is om te beoordelen of je slaapkamer rommelig is of niet, is het ook belangrijk hoe het eruit ziet. Elk meubelstuk heeft een visueel gewicht – zo zal een minimaal bedframe zonder hoofdeinde visueel veel lichter zijn dan een lomp bedframe met een breed hoofdeinde. 

Denk bij het kiezen van meubels voor uw slaapkamer na over het visuele gewicht van elk meubelstuk. Ga in een kleine slaapkamer voor een licht bed en een minimaal nachtkastje; overweeg in een grote slaapkamer met een hoog plafond een hoog hoofdeinde of een groot wandkunstwerk om de ruimte op te vullen en de blik naar boven te richten. 

Maak je niet te veel zorgen over een mooi, opvallend middenstuk – als je weinig ruimte hebt, laat je bed dan het centrale punt zijn. Een geweldige truc om de visuele balans van een kamer te veranderen is een wandspiegel – lichte spiegels kunnen bijna een negatief visueel gewicht creëren, alsof ze ruimte toevoegen aan je kamer. Neem een kijkje bij Plaisier Interieur

http://plaisierinterieur.nl