Ik stop nu
Image default
Zakelijke dienstverlening

Rug- en nekklachten door kantoorwerk? Probeer een hoog laag bureau!

Veel mensen werken dagelijks in een kantoor. Je zit dan meestal de hele dag achter een bureau zonder te bewegen. Wanneer je de hele dag in een verkeerde houding zit, kun je al snel nek- en rugklachten krijgen. Op de korte termijn kan je nek bijvoorbeeld stijf aanvoelen. Op de lange termijn kun je hier zelfs ergere gezondheidsproblemen aan overhouden. Met een hoog laag bureau kun je veel gezonder werken en meer bewegen. Bij Pro Office vind je verschillende bureaus voor een optimale werkplek

Staand werken

Je kunt een hoog laag bureau instellen zodat je zowel staand als zittend kunt werken. Deze bureaus zijn heel makkelijk om te verstellen, waardoor je regelmatig kunt afwisselen. Het afwisselen tussen staan en zitten is vooral erg belangrijk. Wanneer je staat, ontspan je je schouders en rug namelijk veel meer. Ook is dit beter voor de circulatie in je lichaam. De hele dag staan is ook weer niet gezond. Je kunt dan namelijk last krijgen van je voeten, benen en heupen. Het wordt daarom aangeraden om het staan en zitten af te wisselen.

Meer beweging

Een hoog laag bureau zorgt er ook voor dat je meer gaat bewegen. Wanneer je staat, zul je waarschijnlijk je lichaam voorzichtig bewegen zodat je spieren ontspannen. Met een hoog laag bureau ben je dus de hele dag bewust bezig met je houding en lichaam. Dit heeft op de lange termijn veel voordelen. Je zult bijvoorbeeld veel minder snel last krijgen van je rug of schouders.

Ga voor een verstelbaar bureau met meer ruimte

Wanneer je een ruim bureau wilt, kun je ook kiezen voor een hoog laag hoekbureau van Pro Office. Een hoekbureau heeft namelijk veel ruimte. Zelfs in kleinere kamers werkt een hoekbureau perfect, omdat je het in een hoek kunt plaatsen. Zo neemt het bureau niet veel ruimte in beslag, maar kun jij wel genieten van een veel ruimer bureau.