Ik stop nu
Image default
Mode en Kleding

Onderhoud van je tas van leer

Onderhoud van je tas van leer

Je hebt pas een nieuwe tas gekocht, maar is het verstandig om hem in te sprayen of in te vetten? Welke producten mag je daarvoor wel of niet gebruiken. Het zou zonde zijn als je een verkeerd verzorgingsproduct gebruikt, dus hieronder een paar reminders waar je op moet letten.

Gebruik geen chemische middelen voor je tas

Het is verstandig om geen chemische middelen te gaan gebruiken voor je tas. Vele tassen hebben een specifiek onderhoud nodig. Als je gewoon schoonmaakmiddelen gaat gebruiken voor je tas, kan het juist ergere vlekken veroorzaken. Dat moet je dus zien te voorkomen. Weet je niet welke verzorgingsproduct je mag gebruiken voor je tas, raadpleeg dan even de winkel waar je je tas hebt gekocht.

Welke verzorgingsproducten zijn er voor tassen

Het ligt eraan welke soort tas je hebt en waar die van gemaakt is. Als je een rains bag hebt dan is het eenvoudig om deze met een vochtige doek schoon te maken omdat deze al waterbestendig zijn. Er bestaan verzorgingsproducten die je voor je gebruik van je tas vochtwerend kunt maken. Je hebt vocht en vuil afstotende spray, en ook verzorgingsproducten die van bijenwas zijn gemaakt. Plantaardige olie of Rinus olie wordt ook wel eens gebruikt om je tas te onderhouden. Let wel op welke product je moet gebruiken voor je je tas. Voor suède tassen kun je een goede borstel gebruiken of speciale kleurenspray voor suède.

Tassen die gemaakt zijn van leer

De meeste tassen zijn natuurproducten, denk hierbij aan koeien leer of varkensleer. Dit betekent niet dat allerlei varkenshuiden of koeienhuiden hetzelfde bestanddelen hebben. Stel je hebt een schoudertas zwart van glad leer die kun je makkelijk soepel houden door twee of drie keer per jaar in te vetten met leder was of leder vet. Als daar vlekken op komen dan kun je het met een vochtige doek afnemen en dan met een speciale leder spray eroverheen gaan om hem schoon te maken.

Algemene tips

Voor allerlei soorten lederen tassen die je kunt vinden in de thebagstore gelden de volgende tips. Leg je tas niet al te lang bij een warmtebron waardoor het leer gaat barsten of uitdroogt. Je wilt ook niet dat je tas gaat verkleuren dus is het raadzaam om je tas niet te lang bloot te stellen aan het zonlicht. Gebruik je een tas tijdelijk niet stop het dan in een schoenendoos.