Ik stop nu
Image default
Zakelijke dienstverlening

Lunch op kantoor: de voordelen voor de teamspirit

Een goede lunch is essentieel voor ieder kantoor. Misschien heb je het zelf wel eens meegemaakt. Je had voor de lunch enorme honger. Zo’n honger dat je simpelweg niet meer productief was, alsof je een auto was waarbij de benzine bijna op was. Toen at je een gezonde en verantwoorde bedrijfslunch en ineens had je weer de energie om door te pakken. 

 

Dat is de positieve impact die een goede lunch op kantoor op je kan hebben. Het is daarom essentieel om te beschikken over gezonde en smaakvolle producten voor de lunch. Broodjes, wraps, soepen, salades, vers fruit en ga zo maar door. Een gezonde lunch is niet alleen goed voor de productiviteit, maar ook voor de teamspirit. Hoe dat zit, vertellen we je hieronder. Trek gekregen? Bekijk deze website voor een gezonde lunch op kantoor.

 

Samen eten zorgt voor verbinding

Er zijn kantoren waarbij er geen sprake is van samen lunchen. De één begeeft zich naar de lunchruimte wanneer hij of zij daar zin in heeft, en de ander doet hetzelfde. Voor de cohesie binnen een team is dit niet bepaald goed. Je wilt momenten hebben samen. Zo kom je met elkaar in contact, leer je elkaar kennen, heb je het gezellig en versterk je de teamspirit. Het is daarom van belang om niet alleen te kiezen voor een goede en gezonde bedrijfslunch, maar ook om dit samen te eten. 

 

Gezonde lunch laat je beter voelen

Het is verleidelijk om te kiezen voor de makkelijke hap, maar ongezonde producten zorgen er voor dat je jezelf minder goed in je vel voelt zitten. Je krijgt er geen energie van en je voelt je algeheel slechter. Als iedereen op kantoor niet voldoende gezond voedsel eet, leidt dit dus tot een slechte moraal op de werkvloer. Niemand voelt zich optimaal, iedereen heeft een slechter humeur en de productiviteit gaat ook omlaag. Dat versterkt nou nu niet bepaald de teamspirit. 

 

Door een gezonde lunch voel je je beter. Je hebt meer energie, je zit beter in je vel en je humeur is ook een stuk beter. Dat leidt niet alleen tot een fijnere sfeer op de werkvloer, maar door die goede sfeer wordt ook de teamspirit verbetert. Lees hier de blog van de BuurtBoer als je meer wilt weten over deze positieve gevolgen.

 

Verhoogde productiviteit

In de introductie stipten we al aan dat een gezonde bedrijfslunch een enorme boost geeft aan je productiviteit. Als alle medewerkers deze boost krijgen, dan maakt dit een enorm verschil. Je werkt beter, je voelt je beter en taken worden sneller volbracht. Het gaat je als bedrijf voor de wind en als team lukt het je beter om doelen te behalen. Dat is wat je wilt. Daarom moet de impact van een smaakvolle en gezonde bedrijfslunch niet onderschat worden. Het kan ook voor jouw bedrijf een flink verschil maken.

 

https://www.debuurtboer.nl/