Ik stop nu
Image default
Aanbiedingen

Je huis Veilig en kindvriendelijk

Zodra je eerste kind geboren is ontdek je hoe “niet” veilig en kindvriendelijk je keuken vaak is. Zodra je kleine kan kruipen is deze ruimte voor haar/hem niet meer geschikt om zonder toezicht te verblijven. De meeste brandwonden ontstaan bij kleine kinderen over het algemeen in de keuken.

 

Hete pannen en waterkokers

Wat kun je zoal doen om je kind tegen verwondingen te beschermen? Hieronder een aantal nuttige tips.

 

  1. Gebruik de achterste pitten van je kooktoestel.

  2. Zorg dat de steel van je pan naar achter wijst of als dit niet kan, opzij.

  3. Geen stoelen en of krukjes in de keuken of in ieder geval niet binnen bereik van je kind.

  4. Plaats kindersloten op lades en of kastjes. Kinderen vinden altijd wel een manier om boven op het aanrecht te klimmen. Een open lade is super handig daarvoor, daar kun je immers goed in klauteren en gaan staan zodat je snel verder omhoog kunt klimmen..

  5. Zorg dat alle snoeren uit het zicht zijn of houd ze zo kort mogelijk.

  6. Berg lucifers of aanstekers altijd goed op (ladeslot).

  7. Giet nadat je water hebt gekookt hetgeen wat er nog overblijft in de waterkoker weg.

  8. Heb je een oven? De ruit van een oven kan heel erg heet worden. Een ovenruit beschermer kan veel leed besparen.

  9. Een vaatwasser? Laat je kind nooit in de buurt komen wanneer je de vaatwasser opent, de stoom kan op dat moment namelijk nog kokend heet zijn en brandwonden veroorzaken.

  10. Een veiligheidsrekje voor je fornuis is zeker geen overbodige luxe. Je hebt dan in ieder geval iets meer bewegingsvrijheid om het een en ander te pakken. Je kind kan dan niet zomaar bij de hete pannen komen.

 

Hete pannen en waterkokers zijn voor kleine kinderen erg gevaarlijk en kunnen voor ernstige brandwonden zorgen. Houd deze daarom altijd uit de buurt van je kind!

 

Gezond koken

Iedere ouder wil het beste voor zijn kind, gezond koken is een belangrijke factor daarin. Gelukkig kun je tegenwoordig verschillende merken vinden die je daarbij helpen. De Greenpan is daar een goed voorbeeld van. Deze pan heeft een ideale bodem om gezond te kunnen koken. Waar bestaat de bodem van een Greenpan uit en hoe houd je deze makkelijk schoon? De bodem van een Greenpan is vervaardigd uit de milieu vriendelijke antiaanbaklaag Thermolon. Koop je een Greenpan dan ben je verzekerd van kwaliteit! Met deze pan kook je gezond én milieu vriendelijk. Schoonmaken gaat eenvoudig, je laat de pan rustig afkoelen, daarna was je deze met de hand af, gebruik een zachte borstel of spons en droog na met een zachte doek, dat is alles. De vaatwasser wordt afgeraden, deze wast te agressief voor dit soort pannen. Ze raken daardoor makkelijk beschadigd en gaan daardoor veel minder lang mee.

 

Nieuwe pannen kopen

Ga je nieuwe pannen kopen kijk dan online. Lekker gemakkelijk uitzoeken en thuis laten bezorgen, hoe praktisch kan het zijn! Prijzen vergelijken is ook makkelijk en betalen doe je in een veilige betaalomgeving, ideaal. Je weet nu hoe je veilig en kindvriendelijk je keuken kunt inrichten, nu alleen nog leuke recepten verzamelen, maar daar staat het internet ook vol van 🙂